![]() | |
| | #1 (permalink) |
| chosen Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: zion
| www.angelinecms.org // www.ismailk.net/e yukarıdaki iki sitede üstte güzel bir menu var. seçtiği zaman bağlanıyormuş , o sayfa üste çıkıyormuş gibi duruyor. Bu menuler belli adı var mı , kodunu nereden bulurum . bildiğim kadar <li> <ul> lerler yapılıyor.. yardım pls.
__________________ ¿mlech version9 - hiperaktivist canlı doku |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2004 Yer: İstanbul
|
css ile çok kolay, <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9"> <title>Untitled Document</title> <style type="text/css"> <!-- #menubar { border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: solid; border-bottom-color: #990000; position: absolute; height: 30px; width: 100%; } .menubuttons a { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000033; background-color: #CCCCCC; float: left; height: 30px; width: 100px; border-top-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-left-width: 1px; border-top-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: none; border-left-style: solid; border-top-color: #990000; border-right-color: #990000; border-bottom-color: #990000; border-left-color: #990000; line-height: 30px; text-decoration: none; text-align: center; vertical-align: middle; margin-left: 10px; } .menubuttons a:hover, a:active{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000033; background-color: #666666; float: left; height: 30px; width: 100px; border-bottom-width: 2px; border-bottom-style: solid; border-top-color: #FFFFFF; border-right-color: #FFFFFF; border-bottom-color: #FFFFFF; border-left-color: #FFFFFF; line-height: 30px; text-decoration: none; text-align: center; vertical-align: middle; margin-left: 10px; } --> </style> </head> <body> <div id="menubar"></div> <div class="menubuttons"><a href="#">abc</a></div> <div class="menubuttons"><a href="#">abc</a></div> <div class="menubuttons"><a href="#">abc</a></div> <div class="menubuttons"><a href="#">abc</a></div> </body> </html> Özellikle diğerlerinin aynısını yapmadım, css shorthand kullanmadım, kodları inceleyip sorununu çözebilirsin... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| chosen Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: zion
|
sorunun büyük bir kısmı çözüldü. fakat onları bağlayamıyorum. yani en alttaki çizgi , seçili olanda silinmesi lazım.. hmm. yani sayfa gibi öne çıkmamış benim vurgulamayı unuttuğum kısım orada
__________________ ¿mlech version9 - hiperaktivist canlı doku |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
Bide suna bak ama nedense xp sp2 ile bu sayfa acilirken sayfa makineye girecek aktif icerik barindiriyor diye bi uyari cikiyor ama istedigine uydun birde internette "tab" diye ara css asp php xtmlgibi bir suru tab sistemi bulursun...
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |