![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
Merhaba interbase de trigger da ve sp de hata veriyor. Kodu yazıyorum. CREATE TRIGGER tD_URUN FOR URUN AFTER DELETE AS DECLARE VARIABLE numrows INTEGER; BEGIN select count(*) from URUN_SATIS where URUN_SATIS.URUN_NO = OLD.URUN_NO into numrows; IF (numrows > 0) THEN BEGIN EXCEPTION ERWIN_PARENT_DELETE_RESTRICT; END select count(*) from URUN_GIRIS where URUN_GIRIS.URUN_NO = OLD.URUN_NO into numrows; IF (numrows > 0) THEN BEGIN EXCEPTION ERWIN_PARENT_DELETE_RESTRICT; END END !! Bu kodu bi siteden bulup denedim. Ama hata veriyor. Size verdiği hatayı da yazıyorum. Dynamic SQL Error SQL error code = -104 Unexpected end of command Statement: CREATE TRIGGER tD_URUN FOR URUN AFTER DELETE AS DECLARE VARIABLE numrows INTEGER Ben integer dan sonraki ";" silerek denedim bu sefer sonraki ";" de hata verdi. Yani bunları silmek çözüm olmadı. Sebebi ne olabilir. |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
Bu Interbase vt sunucusu paralı bir ürünmü. Ben Interbase 6 yı kurdum cd sinden acaba bu sürümü limited sürümü olabilir mi (Görünürde Öyle birşey yazmıyor). Interbase 7.1 in deneme sürümünü indiriyorum şu an.İnşallah sürümdendir. Kaç gündür düşünmekten sorunu başka bişey yapamıyorum. Bana acele yardım ederseniz sevinirim.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| -çatma Üyelik Tarihi: 12/2002
|
Interbase 6, 6.01 ve 6.02 sürümleri lisans gerektirmiyor. Interbase 6.5 ve sonrası lisans gerektirir. Interbase kullanmak yerine Interbase 6.0 üzerine geliştirilen ve ücretsiz dağıtılan Firebird ü de tercih edebilirsiniz. www.firebirdsql.org Üstteki kodu aldığınız sitede firebird ile ilgili bir takım kaynaklar mevcut. Aşağıdaki adresten siteyi ve sitenin forumunu indirebilirsiniz. www.delphiturkiye.com/dfiles/dto_2.zip (11,65 MB) |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Aynı kodları interbase 7.1 de çalıştırdım ufak değişiklikler yaparak. Fakat bu deneme sürümü. Bu firebird normal interbase deki komutları mı kullanıyor. Yani procedure veya trigger yazarken aynı kodlarla mı çalışcaz. Yoksa onunkilerde farklımı. Ayrıca firebird tek başına mı çalışıyor yoksa interbase 6 nın eklentisi gibimi. Bana bu konuda biraz yardım edebilirmisin. Bu konularda yeniyimde. Derme herşey için şimdiden sağol.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |