![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
Daha önceleri böyle bir sorun yaşamadım. ben ağdaki bilgisayarlara bağlanıyorum ama ağdaki bilgisayar bana bağlanamıyor. işletim sistemleri windows XP. ana bilgisayardan ağdaki bilgisayarlara internet paylaşımı yapıyorum. tüm ağ/microsoft windows ağı/ workgroup/ anabilgisayar dediğimde bana " ana bilgisayara erişilmez. bu ağa bağlanma izniniz olmayabilir. sunucunun yöneticiyle temasa geçin" yazıyor. Hepsinin harddisk paylaşımı açık. tcp/ip kurulu. yazıcı ve dosya paylaşım kuralı yapılmış. SP1 ve diğer windows yamaları kurulu. kurulu olmadan öncede aynı sorun vardı. herhangi bir firewall kullanmıyorum. sadece windows xp'nin kendi firewall i var. onu da kaldırdım problem aynı. zaten eskiden kurulu iken de problemim yoktu. ondan zannetmiyorum. hepsinin çalışma grupları "workgroup" olarak ayarlı, alt ağ geçidi 255.255.255.0 olarak hepsinde aynı.bütün makinalar birbirlerine (ana bilgisayar dahil) ping atabiliyorlar. sadece ağdaki bilgisayarlar ANABİLGİSAYAR'dan dosya ve yazıcı paylaşımı yapamıyor, dosya kopyalayamıyorlar. Ama ANABİLGİSAYAR tüm ağdaki bilgisayarlardan dosya kopyalayabiliyor, hatta ağdaki bilgisayarların harddisk paylaşımı tam olarak açık ise tümüne dosya yazdırabiliyorum. toparlarsak ağdaki bilgisayarların ANABİLGİSAYAR'dan dosya ve yazıcı paylaşımı yapmasını nasıl sağlarım? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Yönetim Danışmanı Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: /tmp/loop
|
bu sorun ile hangi tarihten sonra karsilastiniz? Yani onceleri duzgun kullanabilirken simdi mi sorun yasiyorsunuz? Akliniza gelen herhangi bir degisiklik mevcut mu? Ana bilgisayar makinesinde baslat->calistir>services.msc yazdiktan sonra orada listelenen servislerden "computer browser", "server" yada "workstation" servisleri aktif ve çalışır durumda mi?
__________________ ` ` |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
önceleri düzgün kullanırken evet şimdi sorun yaşıyorum. herhangi bir değişiklik yok gözüküyor. Windows xp turkçe kullanıyorum. Hizmetler (msc) bölümünde "computer browser" (Bilgisayar tarayıcısı) çalışıyor. Otomotik "Server" (sunucu) çalışıyor. Otomatik "Workstation " (Ağ bağlantıları) çalışıyor. Otomatik |
| | |
| | #8 (permalink) |
| question or not question Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: İstanbul
|
Burda bir iletişim sorunu gorunmuyor.Ana makine gorunuyor ama hak vermiyor.Domain yapı ile workgroup arasında bu olur ama tamamı workgroup diyorsunuz.Yazıcıyı paylaşıma açın , diğer makinede run' a \\makineadi\ yazıp enterlayın.Buyuk ihtimalle kısıtlı erişim vardır.Buda yazıcıyı kullanmanıza engel olmaz.Uzantı açılırsa zaten yazıcıyı goruceksiniz tıklayıp kullanabilirsiniz.Yok acılmazsa,\\makineadi\c$ yapıp admin paylasımını deneyin.
__________________ İyilerin sessizliği ve tembelliği,Kötülerin Hakimiyetini Hazırlar. Hz.Mevlana Celalettin Rumi |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |