![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Merhaba, İşyerinde iki tane çalışma grubu oluşturdum. Birisi adsl interneti wireles bağlantı ile dağıtmak için kurulmuş NETGROUP diğeride bizim server i de içinde barındıran workgroup. Netgrup üyeleri neredeyse bilgisayarlarını sadece nette dolaşmak için kullanıyorlar. Ve çok büyük bir virüs, zararlı dosya, vs. potansiyelleri var. Ben iki grup üyelerinin bir birini kesinlikle ve hiç bir şekilde bir birini görememelerini sağlamak istiyorum. Ama xp bu konuda tahminimden daha yetekli diğer grubu gördüğü gibi diğer grubun bilgisayarlarınıda görüyor hatta o gruptaki bilgisayarlara bağlanabiliyor bile. Bu konuda nasıl bir çözüm geliştirilebilir.
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
tabii, ben zaten ağdaki makinaların hdd lerini paylaştırmadım bile ama gerçi tam paylaşım daha işlevsel olurdu ama ondan feragat edebilirm. ancak asıl korkum server, serverde sadece salt okunur diyemeyeceğim çünkü diğer makinalardan oraya veri girişi olması gerekecek çünkü orada bütün herkesin çalıştıracağı bir program olacak esas çözümüm iki grubun bir birini görmemesi , o sebeple bunu çözmem gerekecek
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . Enson 01/09/2004 19:04 tarihinde realperest tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
Server ya da istediğin bir başka bilgisayarı bir router gibi kullanıp ağı ikiye bölmeyi dene ben böyl bir sorunu bu şekilde haletmiştim. Eğer makinaya iki tane ayrı network kartı takarsan ve çıkışlarını ayarlarsan iki ağı bağımsız yapabilirsin. tabi server üzerinden izin olaylarını da ayarlaman gerek.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
|
ben şimdilik sorunu basit bir çözümle halletim ağın birini ortadan kaldırdım, yani bizim ağımızda görünmesini istemediğimiz bilgisayarlardaki Windows ağları için istemci protokollerini kaldırdım. Ama sorunu gerçek anlamda çözemedim. Şimdilik böyle gidiyor ama onların ağa ne kadar ihtiyacı olduğu şimdi belli olacak.
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . |
| | |
| | #8 (permalink) |
| ¿ Üyelik Tarihi: 01/2003 Yer: BURSA
|
Bence ağında server olduğuna göre Etki alanı oluşturup serverdan istediğin her türlü kısıtlamayı yapabilirsin.(ama senin söylediklerinden anladığıma göre sendeki serverin sadece adı server kendisi server(nt işletim sistemi) değil herhalde)
__________________ Hiçbir değer tanımayan , kendi içindeki yetenekleri geliştiremez. nod32 antivirus system Kendi sitem değil :yalantarih |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
Merhaba bu durumu ben şöyle yapmıştım xp makinama iki ethernet kart koydum ikisinide farklı ip numaraları vererek yapılandırdım 1.Grup Networkü bir ethernete 2.Grup networküde diğer eternet kartına göre yapılandırdım budurumda 1. ve 2. gruptakiler birbirlerini görmediler fakat burada xp makinayı server olarak düşündük yani sende serverin buna elverişliyse bu şekilde yapılabilir Fakat Ağ geçidlerini ayarlaman gerekiyor.
|
| | |
| | #10 (permalink) |
| ¿ Üyelik Tarihi: 01/2003 Yer: BURSA
|
bakın sistemde eğer nt varsa 2 ethernet kartına hiç gerek yok.Sadece nt bilen bir kişiye bu işi yaptırmanız sizin probleminizi fazlası ile çözecektir.
__________________ Hiçbir değer tanımayan , kendi içindeki yetenekleri geliştiremez. nod32 antivirus system Kendi sitem değil :yalantarih |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |