![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2004
|
merhaba arkadaşlar; benim derdim şu; oturduğumuz siteye ADSL bağlantısı almak istiyoruz.6 blok yanyana.alacağımız modemi ortadaki binaya koycaz.şimdi; 1)alacağımız modemin markası? 2)ağ kurulumunda her blok için bir 8 'li switch kullanmam yeterlimi(her binada 8 daire var).swichten çıkış alabileceğim bi uç varmı(up-link diyolar heralde)? 3)modeme 100 metre mesafedeki kullanıcı sıkıntı yaşarmı? 4)Ne tür bi kablo kullanmalıyım? Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim.Sevgilerle |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
bina başına 1 Mbit yeterli olur herhalde. (ayrı ayrı alınırsa dağıtmak da kolay olur)
__________________ Erkan BALABAN www.webtasarimkilavuzu.com www.molaver.net Çözümler ihtiyaçlardan doğar. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2004
|
1 megabitlik bi hatta başvurduk.ama evlerin hepsinde bilgisayar yok yani.25 tane falan vardır.ve aynı anda maximum 15 bilgisayar kullanır. ben şöyle düşünyom: her binayı bir switchte toplayıp,swichlerden alınan uçları(6 uç)modemin yanına kadar getirip bundan sonra ne yapcağüımı bilmiyom.yani 6 uç elimde bekliyom diyim size. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
|
her binayi kendi içinde bir swich ile birbirine bağlayip bütün swichleride birbirine bağlayin(herhangibir porta bağliyabilirsiniz fark etmez) sonrada ortadaki swiche adsl modeminizi bağladinizmi olur.
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.
|
yaw kim yapacak bu işi, bilgisayar firmasına verin gitsin çok büyük iş kablo ölçümlerinin ve kablonun gideceği yerler önemli siz yapmaya kalkarsanız yarıda kalırsınız.....
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004 Yer: Trabzon
|
Daha önce kullandım mı bilmiyorum ama ben 128kbps hızı olan ADSL kullanıcısıyım.Komşunun ısrarı üzerine ona da bir kablo çektim fakat adamın bilgisayarında virüs mü var bilmiyorum ama 2 kişi bağlandığımızda hız acayip bir şekilde düşüyor.Yani 15 kişinin ADSL için kullanışlı olmayacağını düşünüyorum. -Konu dışı- komşu kullanıcıların bilgisayarlarındaki herhangi bir virüs ortak kullanım olduğunda hemen yayılıyor.Bu yüzden bilgisayarım çok kez kapandı.Yalnız bunun farklı bir çözümü olabilir... |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
neti ikiniz ortak kullandığınız için hız düşer. bu normaldir.
__________________ Erkan BALABAN www.webtasarimkilavuzu.com www.molaver.net Çözümler ihtiyaçlardan doğar. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| ¿ Üyelik Tarihi: 01/2003 Yer: BURSA
|
Hızınızın düşmesini etkileyen bir diğer konuda ucuz hublar veya çok portlu ucuz adsl modemler.Özellikle ucuz ibaresini kullanıyorum.Bu tür ucuz cihazlar gelen ve giden paketleri dengeleyemez.Örneğin 1.port 2.porttan ,2.port 3.porttan daha verimlidir ve böylece uzar gider.Bunu elinizde ölçüm cihazları varsa test edebilirsiniz.
__________________ Hiçbir değer tanımayan , kendi içindeki yetenekleri geliştiremez. nod32 antivirus system Kendi sitem değil :yalantarih |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |