![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Sheboist Newbie Üyelik Tarihi: 06/2003 Yer: Ankara
|
Arkadaşlar kullananlar bilir Zoom ADSL modemlerde bir yönetim paneli var. 10.0.0.2 yazıldığında çıkıyo bu panel. 127.0.0.1 yazıldığında ise php dosyalarımı çalıştırabileceğim server olan easyphp anasayfası çıkıyor. İşte sorun burdan sonra çıkıyor. http://ip_adresim yazdığımda zoom adsl yönetim paneli çıkıyor fakat ben easyphp çıksın istiyorum. Nasıl ayarlayabilirim bu durumu ? Şimdiden teşekkürler.
__________________ U n d e f i n e D - O n l i n e (Yapım Aşamasında) <? if ( empty($HAYAT) ) { echo "Ben neden geldim dünyaya!"; } else { echo "Hayat çok güzel..."; } ?> |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2003
|
Zoom icin tam olarak nasil olur bilemiyorum , ama mantik olarak su sekilde olmasi gerekir. Zoom'um yonetim arayuzu'de bir web server ve 80.port'tan calisiyor.Oncelikle yapmaniz gereken bu arayuz'un ayarlarindan ( remote , console vs ) bu port adresini sizin bildiginiz farkli bir port olarak degistirmek ( orn 8080 ) bu durumda modem'e erismek icin http://10.0.0.2:8080 seklinde modem'e ulasabilirsiniz . Ikinci olarak yine zoom yonetim panelinden Virtual Server ' benzeri bir isimle tanimlanmis bir menuden Disaridan modem'in 80. port'u na erisim yapildiginda icerideki xxx.xxx.xxx.xxx ip 'li makineninde 80.port'una yonlendir seklinde bir ayar yapmaniz gerekir. Bu durumda internet uzerinden 80 'porta gelen bir istek sizin makinenizdeki web server'a yonlendirilecektir. Eger bu durumda da External 'ip 'nizi yazarak sizin web server'a ulasamiyorsaniz onerim kisa bir sure icin bir web proxy server araciligi ile denemek olacaktir. Modem'e ait yonlendirme tablosunda intranetten gelen istekleride internet'ten gelir gibi degerlendirme seklinde bir ayarlama olmaya bilir. Bu durumda siz ip adresini yazarak ulasamazsiniz ama internet' uzerindeki biri ulasabilir. Iyi calismalar dilerim. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |