![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
Merhaba arkadaşlar. Ben Vicual basicte bir çok program yazdım. Hiçbirinde Rapor almak zorunda kalmadım.Acak bir problemle karşı karşıya kaldım. veri tabanı kullandığımda rapor almak istediğimde bütün veri tabanını raporluyor. oysaki ben sadece belirtilen isim ve tarihteki bilgiyi raporlamak istiyorum yani kağıda dökmek istiyorum. ancak bu olmadı. Data Report bölümünü kullandım o da bütün veri tabanı dosyasını kağıda döktü. Bunun için Delphi de program yazmaya başladım ama VB ten vazgeçemiyorum. Çünkü VB. kodlarını çok iyi kullanıbiliyorum. delphiye tam hükmedemiyorum. Yardım ederseniz Sevinirim Teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003
|
bence rapordan önce rapora bilgi gönderecek sorguları oluşturman gerekir. Yani o sorgularda zaten istediğin verileri kriterize ederek süzersin, hatta kullanıcıya süzdürürsün sonrada raporu bu sorgu sonuçlarına dayandırısın
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . |
| | |
| | #3 (permalink) |
| I can DO Üyelik Tarihi: 07/2004 Yer: Turkey
|
Her veri tabanının sorgu dili vardır bu nedenle sorgu yollamalısın bunlar query stringlerdir. VB ODBC ile iletişime girer bu nedenle ODBC sorgusu kullanmalısın. Eğer MDB ise farklı sorgu kullanmak gerekebilir. ODBC databaselerinin bazıları SQL sorgu alır.
__________________ I Can DO |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
Şöyleki yapmak istediğin, müşteri tablosunda adı ahmet olan ve 12/05/2004 tarihinde kaydolan müşterilerin adı, soyadı, kayıt tarihi ve müşteri no olan bir liste almak ise yapman gereken şudur. ADODC kullandığını varsayarsak Adodc1.recordsource="SELECT MUSTERI.ADI,MUSTERI.SOYADI,MUSTERI.KAY_TAR,MUSTERI _NO FROM MUSTERI WHERE MUSTERI.ADI='AHMET' AND MUSTERI.KAY_TAR=12/05/2004" ADODC1.REFRESH Bu kodlar sonucunda adoda tüm kayıtlar değil sadece senin seçtiğin kriterdeki kayıtlar görünür. ADODB Kullandığını varsayarsak DATAENV.COMMNADS("MUSTERI").COMMANDLINE="SELECT MUSTERI.ADI,MUSTERI.SOYADI,MUSTERI.KAY_TAR,MUSTERI _NO FROM MUSTERI WHERE MUSTERI.ADI='AHMET' AND MUSTERI.KAY_TAR=12/05/2004" DATAENV.COMMANDS("MUSTERI").EXECUTE Aynı şekilde bu kodlarda MUSTERI adlı command nesnesine bağlı sorguda sadece senin seçtiğin kriterlere uyan kayıtların olmasını sağlar.Böylece rapora bu nesneyi direk bağlasan bile ekrana gelecek olan kayıtlar sadece senin istediğin kayıtlar olur. İstersen önce SQL kodlarını Access de Sorgular bölümünde Tasarım görünümünde bir sorgu aç sağ Tıkla SQL göster'i seç ve oraya yapıştırarak uygula. Böylece anlaman daha kolay olur. Kolay Gelsin. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |