Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 12/08/2004, 16:07   #1 (permalink)
cpa
Eski Cevizci

Varsayılan ADSL - Merak ettim

Adsl kullanıcı adının @ttnet değilde @trnet olatak bitmesi normal bir durum mu? Bunu merak ettim. Benim kullanıcı adımın sonu @trnet ile bitiyor. Nasıl oldu anlayamadım bide modem ayarlarında encapsulationda PPPoA VCMUX'u seçtim baktım olmadı bende bi tane daha var kitapçıkta PPPoE LLCSNAP' ı seçtim... Modemim usbye bağlı ve çalışıyor şu anda... Encapsulationı böyle seçmemden bi zarar gelmez dimi? Bide modem baya ısınıyor bu normal mi? Modemim zoom x4...
cpa hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/08/2004, 17:09   #2 (permalink)
Üye

sadist_sniper Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

Eğer internet bağlantısını kullanabiliyorsan @ttnet ya da @trnet ile bitmesi problem olmaz. Zaten bazen kullanıcı ismi ve şifre güncellemesi yapıldığı zaman, sen herhangi bir siteye girmek istediğin zaman, telekomun sitesine yönlendiriliyosun ve orada doğru kullanıcı adı ve şifreyi görüyorsun.
PPPoE olan herhangi bir tanesini seçebilirsin sanırım. Bende "PPPoE LLC" mesela.
Modemin ısınması ile ilgili bir fikrim yok

Modem ısınması dedin de, başımdan şöyle bir olay geçti, sizinle paylaşmak istiyorum:
Bir keresinde aniden bağlantım koptu, ben de adsl arızayı aradım. Bana hiç bir sorun olmadığı söylendi. 20 dakila içinde 4-5 kere aradım adamları. Bu aramalardan bir tanesinde kadın bana modemimin çok ısınmış olduğunu, bundan bağlantımın gitmiş olabileceğini, modemimin güç kablosunu 5 dakikalık bir süre için çıkartmamı ve sonra tekrar takmamı söyledi. Ben de bunu yapmadım! Sonradan öğrendim ki server güncelleniyormuş
Eski 12/08/2004, 17:31   #3 (permalink)
cpa
Eski Cevizci

Ben başıma gelenleri anlatayım o zaman... Şimdi ben geçen hafta çarşamba günü adsl başvurusu için telekoma gittim. Saat 15:34 idi. Orada çalışan kadın yeni başvuru dimi dedi. Bende evet dedim. Bana buraya gideceksin dedi 2 tane kart verdi bunlardan birine gideceksin dedi. Zaten ben şu anda başvuru yapamam kasa kapandı ztn dedi (1- !!). Bende öyle yaptım mecbur. Perşembe günü verdiği kartlardaki yerlerden tekine gittim. Modemi de oradan aldım mecbur o telekomdaki kadın yüzünden. Kesin o kadın komisyon alıyor. Adam bana 170 milyonluk zoom x4 modemi 205 milyona sattı ses etmedim çünkü adsl başvurusunu yaptı galiba bu yeni çıktı adsl bayiliği. Galiba modem fiyatı ondan 205 milyon oldu. Neyse ses etmedim artık. Kurulum ister misin dedi bende hayır istemiyorum ben kurarım dedim. Kurulum fiyatı ne kadar dedim. O da 35 milyon, sen kuramazsan gelirsin bana ben kurarım bu ücreti sonradan alırım dedi. (2- !!!) ... Ben kurulum istemiyorum o zaman dedim. Bana kullanıcı adın ne olsun dedi bende kağıda yazmıştım cpacoder@hotmail.com benim mailim onun başındaki olsun diye gösterdim kağıtta. Her neyse... Sonra adam başvuruyu yaptı, bak kullanıcı adın cpacoder@ttnet sonunda ttnet var buna dikkat et dedi. (3 - !!) Bu hafta çarşamba günü arada tamam adsl açıldı gel modemini al modemini kurabilirsin dedi. Bende kurdum modemi kullanım klavuzunda zaten herşey yazıyordu. Hiçbir zorluğu yoktu buna nasıl 35 milyon istiyor anlamıyorum. Kullanıcı adımıda yazdım ilk önce PPPoA VCMUX'u seçtim o olmayınca PPPoE LLCSNAP' ı seçtim daha sonra bi adres denedim tekrar telekomun sayfası çıktı kullanıcı adınız ya da şifreniz yanlış diye. Bende hizmet numaram ile telefon numaramı yazdım. Kullanıcı adım ve şifrem çıktı bide baktım cpacoder değil cpacoper yazıyor başında. Sinirlendim tabiki. Adam çünkü bana kağıda yazdı kullanıcı adımı tekrardan demekki doğru okudu cpacoder@ttnet yazmıştı kağıda. Bilgisayarda yazarken cpacoper yazması imkansız çünkü d ile p klavyede birbirine çok uzak hadi d ye basarken p ye bastı diyeceğim ama bu imkansız birşey. cpacoper yazdım denedim yine kullanıcı adı veya şifreniz yanlış diyor. Bikaç kere daha denedim yine yanlış. Sonra telekomun arıza servisini aradım. Biraz sonra sizinle irtibata geçecekler dendi orada... Telefonu kapadım biraz daha deneyeyim dedim onlar arayana kadar. Şuna bida bakayım öğreneyim dedim telekomun sayfasından yine yazdım hizmet no. ile tel no.mu. Bide baktım cpacoper@trnet yazıyor... Sonunun trnet ile biteceği aklımın ucundan bile geçmezdi. Yine sinirlendim adam nasıl böyle yapabiliyor diye. Sonra kullanıcı adımı yazdım ve bağlantı oldu. 15 dakika sonra telekomdan aradılar sorun ne dediler bende sorunu hallettim teşekkürler dedim. Ama halledene kadar da kafayı yiyecektim.

Anladığım kadarıyla adam kurulumu yapamayayım diye elinden geleni yapmış. Kullanıcı adında bu kadar yanlış olması bunu doğruluyor. Aklı sıra ben kullanıcı adımı yazamayacaktım oda gelip bakacaktı haa yanlış yazmışım şöyleymiş bak diyecekti 35 milyonuda alacaktı. Ama olmadı tabi hedefine ulaşamadı.

Ünlem işareti ile belirttiğim yerlere gelelim sıra. 1. sinde kasa kapandı diyor saat 3 buçukta nasıl kapanabilir kasa hem ne burası telekom mu banka mı.
2. ünlemde adam zaten beni kazıklamayı kafasına koymuş resmen. Bu onu gösteriyor. 3. ünlemin olduğu yerde adam sonunda ttnet var dikkat et diye bide üsteliyor. Böyle diyor ama başvuruya trnet yazıyor. Şunun yaptığına bakın...

Şimdi burada asıl suçlu bence telekomdaki görevli kadın... Eğer ben oraya gittiğimde başvurumu adam gibi yapsaydı: 1.) modemimi gidip teknosadan alacaktım 170 milyona 35 milyon kazıklanmamış olacaktım. 2.) Bu kullanıcı adı problemi büyük ihtimalle olmayacaktı.

Şimdi ben bu kadını gidip şikayet etmeyeyim de napayım. Bence haketti bunu.
cpa hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/08/2004, 17:46   #4 (permalink)
NarutoFan

selami_32 Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Selami Tersanesi

önce #@!!&!!÷#!!!! diyerek başlıyorum. sanırım güzel paslaşmalar yaşıyoruz. 35 milyonu ve komisyonları cukkalamak için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Burada da ben çoğu kişide ve formlarda yazan 123456 olan şifrenin (! o da oyun olabilir) bazılarında telefon numarası olduğunu gördüm.
Allah bildiği gibi yapsın bunları. Yapabilen kursun modemini niye uğraştırıyorsunuz insanları. Yapamayanlardan alırsınız. Yazıktır ya. Türkiye'den başka biryerde olmaz böyle birşey. bkz. Niye ilerleyemiyoruz?

saygılar.

En içten saygılarımla
selami_32 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/08/2004, 19:01   #5 (permalink)
Üye

mjozdi Adlı Üyenin Profil Grafiği

benim modemde zoom x4. Benimki de ısınıyordu ama ben yanına fan koydum şimdi hiç ısınmıyo.
mjozdi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/08/2004, 22:11   #6 (permalink)
pan
Burst command 'til war!

pan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

yazdıgınız mesajları okumadım cok uzun yasmıssınız (ilk mesajı okudum tabi) ama bir adsl kullanıcısı olarak bildiklerimi yazayım; 128/32 K adsl kullanıcısıyım, zoom 5510 usb modem kullanıyorum, encapsulation mod farkettigim kadarıyla sadece online oyun (counter-strike vb.) oynuyorsanız oneml.mesela ben moedmi falan ilk kurdugumda encapsulation mode default olarak pppoe llc idi, ve cs'da ı 110 civarı ping ve 120 civarı ms alıyodum kullandıgım cesitli rate ayarları ile, birgun tesadufen encapsulation modu pppoa llc yaptım (acıkcası aradakı farkı bilmiyorum) ve pingim aynı rate ayarları ile 70 civarı, ms 60 - 80 civarına dustu, fakat bu normal internetime yansımadı nedenini bilmiyorum fakat muhtemelen kullanınal data transferi sisteminin (cs serverları tcp degil udp kullanıyor mesela) farklı olmasından kaynaklanıyor.

verilen kullanıcı adının @trnet olması garip bu durum, ben nerdeyse 1.5 yıllık adsl kullanıcıyım ve adım @ttnet ile bitiyor, belki bunun sebebi yeni kullanıcılara bu sekilde bir uzantı veriyorlardır, kolay gelsin...
pan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/08/2004, 00:15   #7 (permalink)
PHP Maniac

Dawson Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bursa

dostlat bende size adsl maceramı anlatayım bu kadar muhabbet olmuş madem bende birgün ewden çıktım gittim ptt ye ondan sonra orda form morm doldurdum neyse bana kullanıcı adın ne olsun dedi bi bayan bende dedim Dawson18 olsun oda oki dedi Dawson18@ttnet kullanıcı adın yazıorum buraya dedim ok dedim.herneyse ne zaman kullanabilirim dedim modemini al bagla kullanıma hazır dedi bende ok dedim daha sonra 2gün sonra modemi aldım ama modemin driver larını kuramadım daha dogrusu win kabul etmedi daha sonra win format tekrar win kur bu seferde modem kullanıcı adım ve şifremle nete baglanmıyor bende aradım telekomun yardım hattını dedim böle böle girmio hatlar açık mı diolar açık hayda gelde şimdi kafayı yeme 3-4gün internet baglantısı ve modemle uraştım daha tabi bu arada ben hep telekomun yardım hattını zırt pırt arıorum daha sonra bi adam bana dedi kullanıcı adını sölermisin söledim anlamadı kodlıyayım Dedim D a w s o n 18 @ t t net dedim dur dur baktı baktı kullanıcı adın yalnış dedi kullanıcı adın Dowson18@ttnet olucak demezmi adamları kesesim geldi walla. İşte böyle bu adamlar bize adsl baglantısı veriyolar ama bi kullanıcı adını düzgün yazamıyor.!
Dawson hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/12/2007, 23:17   #8 (permalink)
Üye

Arkadaşlar yukardaki arkadaşın adsl kullanıcı adının sonunun trnet ile bitmesinin nedeni abonelik başvurusunu trnet adsl firmasina yapmiş olmasindandir. Trnet adsl de ayni smile superonline'in sunduğu superadsl vs gibi telekom'un altyapi kullanim hakki verdiği 4 firmadan birisi. Olay hakkındaki düşüncem de zannedersem bu arkadaşın yaşadığı şehirdeki trnet çözüm ortağı arkadaş(yukardaki arkadaşi kazıklayan gürbüz esnaf) telekomdaki kadının akrabası kardeşi çocuğu falan heralde bu kadın telekoma abone olmaya gelen masum müşterileri bu trnet çi esnafa paslıyor oda bu işten komisyon alıyor mutlu mesut yaşıyorlar sonuçta da satın alan arkadaş büyyük kocaman bir kazık yediğiyle kalmıyor. Telekom yerine başka bi firmadan abone olduğunu bile anlamıyor..
Gerçekten sistem güzel ama yiğidi öldür hakkını yeme :d:d: saksıyı çalıştırınca telekomda kıçı kırık memur-işçi olmak bile avantaj dimi

Enson 10/12/2007 17:53 tarihinde muharrem_tac tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: Lütfen mesajlarınızda tümü büyük harften oluşan cümleler kullanmayınız.
yolcu_04 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10/12/2007, 11:32   #9 (permalink)
Üye

yada türk telekom tarafından kullanıcı adın tanımlanırken ikinci t yerine tnin hemen yanında olan r harfine yanlışlıkla basılmış olması da bir olasılıktır yani çok anormal bir durum değil bu yaşadığın.
pppoe zaten daha yaygın olan bir protocol tipidir pppoa çok daha az yerde kullanılır. yani buda gayet normal ama modem ısınması konusunda benimde çok fazla bir bilgim yok açıkcası. modemin teknik servisini arasan iyi olur bence
emrearaz hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10/12/2007, 13:51   #10 (permalink)
Ebu
İptal Durumu

1. - Sorunların çoğu bu konuda gerekli bilgiye sahip olmayan, İngilizce'den bile anlamayan ve babam yaşındaki personelleri halen daha çalıştırmalarından kaynaklanıyor.

2. - Sorunların geri kalan kısmıysa yine modem tekniklerinin bilinçsizliğinden yani son kullanıdan kaynaklanıyor, tabi o anda kafanız karışık, moraliniz bozuk olabilir, o yüzden bu gibi küçük hatalar yapabilirsiniz, işte okullarda verilen anatilik düşünme dersleri bu yüzden var, ihtimaller üzerinde durarak sorunları parçalara bölerek çözümlemeye gitme en mantıklı problem çözme yöntemlerindendir.

3. - trnet şeklinde biten alan adları tr.net hizmet sağlayıcısının alan adlarıdır, aslında hiçbir fark yoktur, Türk Telekom bunlara iskontolu fiyattan Toptan Port hizmeti sağlar, onlarda mesela 10 Y.T.L.'ndan satın aldıkları hizmetleri 15 Y.T.L.'ndan satarlar, halbuki bu fiyat Türk Telekom'un hizmeti sağladığı fiyatla aynıdır.

Şimdi gelelim tr.net, superdsl (yanlış yazmış olabilirim bunu) gibi alan adlarının var olma sebeplerine; mesela Türk Telekom bir köyde, bir ilçede hizmet veremiyor, yani oraya yerleşkesini kuramıyor, o zamanda bu gibi aracı firmalar özelleşme mantığıyla bu gibi yerlere birkaç bayilerinde hizmet vererek aracı firma oldukları için ve bazı giderleri olduğu için artı kazanç miktarı talep ediyorlar, aslında bu onların en doğal hakkı ama olaylar amacından sapıp benim bulunduğum ilde bile bu gibi bayiler açılınca gerçektende amacından sapmış oluyorlar.

Şimdi bu anlattıklarımı takibe alarak o Türk Telekom personelinin neden böyle birşey yaptığını düşünün, o ortamda çalışan en azından 5 kişi daha vardır, 5 kişinin içinde kasa kapandı git şu firmaya diyorsa diyemez, diyorsa da bu bir suçtur, madem kasa kapandı başka firmaya gönderme değilde yarın gel gibi birşeyler söylemesi lazım, tamam hadi her ihtimali değerlendirelim senin işin görülsün diyor, o zaman kasa diye bahsettiği başvuru mekanizması kapanmışsa ya teknik bir problem vardır ya da dsl biriminde çalışan ve adsl hesaplarını aktif / deaktif eden personelin buluduğu birimde teknik bir problem vardır ya da başka bir problem vardır bu birimde..

Peki bu durumda neden başka bir firmaya yönlendiriliyor ?

Türk Telekom personelinin girdiği taleplerle bayilerin girmiş olduğu talepler birbiriyle aynıdır, hiçbir öncelik sırası yoktur, girilen talepler öncelik sırası olmaksızın, girdi sırası takiben hizmetlerle ilgili işlemler yapılır.

Şimdi bir insanı suçlayabilmek için önce onu haklı çıkarabilecek yani suçsuzluğunu ortaya çıkarabilecek bütün ihtimalleri deneyerek tek tek elemek gerekir, biz onu yaptık, peki şimdi ben işin adını vermeden soruyorum, sizce bu yapılan işin adı nedir ?

Bilgisayarcılara gelecek olursak, her köşe başında bir bilgisayarcı belirirse bunlarda böyle olur, ahlak, din, şeref, eğitim gibi değerler onlarda yoksa o zaman yapabilecek birşey yok, onlarda ekmeklerini çıkarmaya çalışıyorlar ama kazandıkları paranın helal olduğun düşünüyorlarsa bence yanılıyorlar, zira bir insanı oradan oraya koşturmanın, işinden gücünden etmenin neresi helal paraysa onu da düşünemiyorum..

Bu iş'i bilmeyenler varsa o zaman onlardan paranı alırsın ama yok bilen insan varsa da ona da zorlamayla iş yaptıramassın, madem zorlamayla yaptıracaksın yani bunun için illa ki bir yaptırım uygulayacağım diyorsun o zaman neden kendin kurabilir misin diye soruyorsun, o kişi zaten senden yardım isteyecektir eğer bilgisi yetmiyorsa, madem sormak istiyorsun tamam bu konuda haklısın, o zaman da soracaksan bunun kurulumu teknik bir bilgi gerektirir, bu konuda bir yardıma ihtiyacınız olacak mı, yardıma ihtiyacınız varsa bunu cüzi bir miktarda çözebiliriz gibisinden yapıcı ve kibarca şeyler söyleyin.

Ama maalesef artık bilgisayarcılıktan Ekmek yok, yapabileceğiniz en fazla mahalledeki internet cafelerin teknik işleriyle ilgilenmek olabilir, onun dışında halen daha bir kamu kurumunun switch, modem gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan bilgisayarcılar var..

Tabi bütün bu yazdıklarım kişinin yaptığı iddialara birer tanım, birer cevap niteliğindeydi, bu tür olayların yaşabileceğine benim de yaşadığım olaylardan sonra ihtimal verdiğimden dolayı buraya bir cevap yazdım.
Ebu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık