Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 12/08/2004, 14:24   #1 (permalink)
Üye

Uyarı Adsl BaĞlantimi Cafeye DaĞitamiyorum Pls Yardim

selam arkadaşlar ben kafeme adsl bağlantısı aldım ama anamdan emdiğim süt burnumdan geldi olay şu ilk başta bilgisayarcıdan geek marka adsl modem aldım bilgisayarcı geçinen arkadaş bilmiyormuş bana komple ağı değiştirecen dedi değiştirdim aynı şey ana makina giriyor ama clientler giremiyor routerli modem kullanamıyorum çünkü akınsoft cafe plust v6.19 kullanıyorum malum hesap karıştırmamak için o modemi geri verdim başka bilgisayarcı buldum ondan da asus marka adsl router aldım ana makinam giriyor fakat 13 makinayı açınca internet hiç girmiyor bu seferde bu bilgisayarcıda diyorki hubı sökecen 24 lük swich alacaksın diyor ne yapacağımı şaşırdım habire para ödüyorum ama icraat yok bu arada dükkan kirasını ödeyemedim yav )) neyse sağlık olsun şimdiden teşk ederim yardımcı olursanız sevinirim ..
matclock hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/08/2004, 14:53   #2 (permalink)
Üye

necrofx Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Öncelikle en sağlıklı sistem bağlantıyı ana makina üzerinden dağıtmak yerine hub üzerinden dağıtmaktır.Bildiğim kadarıyla asus un dsl modeminde usb ve hub çıkışlarının ikisi de var.Modeminden hub a bir bağlantı at.Sonra Herhangibi bir bilgisayardan 192.168.1.1 yazarsan modemin içine ulaşırsın.(asusun modemlerinde fabrika ayarlarında ip 192.168.1.1 'dir-Ancak bu adresi yazacağın bilgisayarın ağ ayarlarından ağ geçidini de 192.168.1.1 yapman gerekir.)Kullanıcı adına "admin", parolaya da "admin" yaz.Modemi orda görüntüleyebilirsin.Oradan da ağ ayarlarını yapman gerek.Modemin içindeki ayarlar ezberimde yok ama ip aralıklarını belirleyeceğin bi menü olacak oradan ip aralıklarını ver.Dns değerleri de 212.156.4.6 ve 212.156.4.7 olarak belirle default ayarlda otomatiktir.Bunun haricinde yapacağın bilgisayarlarına ağ geçidi olarak modemin adresini yani 192.168.1.1 i ver.Dns olarak da yukarıda yazdığım 212.156.4.6 ve 212.156.4.7 yi ver.Bir de vermiş olduğun ip aralıklarının sınırlarında sırasıyla tüm bilgisayarlar ip at.Bu şekilde sorunun çözülür.ve cafe programında tahmin ettiğim kadarıyla pclere sabit ipden ulaşıyordur.Gerekirse carfe programını da ona göre yapılandır...
necrofx hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/09/2004, 04:47   #3 (permalink)
Üye

van_der_vaals Adlı Üyenin Profil Grafiği

modemi switch e bağlarsan internet performansın artar
van_der_vaals hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/09/2004, 11:26   #4 (permalink)
Üye

adresini verde gelip yapayım şu internet sorununu arkadaşım.
ptah hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07/10/2004, 10:56   #5 (permalink)
01000011 00111001 1101110

CodeMania Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: 59500

Geçen bende Cafeye adasl kurdum
Modem onixon usb modem
İşlet sistemleri XP Pro

İp verdim makinalara ağ geçii oalrakta nete direkt bağlanan pc nin ip sini
ve ağ sihirbazındanda bu pc ağımdaki pc yardimiyla bağlanir dedim bi sürü ıvır zıvır şey yaptim olmadı

En son otomatk ip verdim hepsine canavar gibi oldular.
belki senin sorununu çözmez ama ben bu şekilde sorunu hallettim

Ve yine Zoom X5 modemi Swicht e bağladım otomatik yapana kadar bağlanmadı ağ geçidi nekadar girersen gir illede otomatik ip alacak.
CodeMania hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07/10/2004, 10:58   #6 (permalink)
01000011 00111001 1101110

CodeMania Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: 59500

Zoom X4 arkadaşın cafee bağladım onda ip lerle yaptik ama 98 işletim sistemleri ondada ağ geçidini girmeynce olmuyordu. modemin ip nosunu ağ geçidi oalrak yazıyorsun pclerde.
CodeMania hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07/10/2004, 21:11   #7 (permalink)
¿

deptor Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: BURSA

Alıntı:
Ve yine Zoom X5 modemi Swicht e bağladım otomatik yapana kadar bağlanmadı ağ geçidi nekadar girersen gir illede otomatik ip alacak.
modeminde dhcp açık olduğundan dolayı illaki oto. ip almak zorunda kalabilirsin.Dhcp yi kapatıp modemdinde ve pclerinde istediğin ip numarasını kullabilirsin.İnternet kafede modemini(lan portundan hupa tek kablo ile modeme başka kablo takma) hub a bağlayıp bütün pcleri tekrar başlat ardından modemini kapat tekrar aç.Daha sonra her bilgisayarda modem ip sini yaz eğer modeme giriyorsan sistemin olmuştur ama modeme girdiğin halde internete giremiyorsan hattında bir problem vardır.Daha iyi bir çözümde iyi bir teknik servis elemanı çağırman(bu senin yararına olacaktır.Çünkü sen bu işten para kazanıyor ve kısa bir sürede bu problemi aşman lazım.Eğer iş yerin bursada ise hemen destek verebilirim)

nod32 antivirus system

Kendi sitem değil :yalantarih
deptor hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/10/2004, 21:41   #8 (permalink)
Üye

Soru Adsl Sorunu

MERHABA CAFEDE ADSL LE İLE BAĞLANTI YAPMAK İSTİYORUM AMA SORUN ÇIKARIYOR. ARKADAŞLARIN VERMİŞ OLDUKLARI MESAJLARI OKUDUM. BENDEKİ BİRAZ FARKLI OLUYOR SANIRIM. 15 TANE PC VAR AKINSOFT CAFEPLUS 6,03 U KULLANIYOM. BU 15 PC NİN 11 İNİ GÖRÜYOR DİĞERLERİNİ GÖRMÜYOR. ARADA BİR HİÇ BİRİNİ GÖRMÜYOR. CAFEPLUS U SİLİP TEKRAR KURDUĞUM ZAMAN GÖRÜYOR. BE SORUNUM VAR NASIL DÜZELTEBİLİRİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TŞK.LER MAİL : ie_eker@hotmail.com
rekei hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/10/2004, 21:51   #9 (permalink)
Üye

cevap bekliyorummm
rekei hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz