![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
selam arkadaşlar ben kafeme adsl bağlantısı aldım ama anamdan emdiğim süt burnumdan geldi olay şu ilk başta bilgisayarcıdan geek marka adsl modem aldım bilgisayarcı geçinen arkadaş bilmiyormuş bana komple ağı değiştirecen dedi değiştirdim aynı şey ana makina giriyor ama clientler giremiyor routerli modem kullanamıyorum çünkü akınsoft cafe plust v6.19 kullanıyorum malum hesap karıştırmamak için o modemi geri verdim başka bilgisayarcı buldum ondan da asus marka adsl router aldım ana makinam giriyor fakat 13 makinayı açınca internet hiç girmiyor bu seferde bu bilgisayarcıda diyorki hubı sökecen 24 lük swich alacaksın diyor ne yapacağımı şaşırdım habire para ödüyorum ama icraat yok bu arada dükkan kirasını ödeyemedim yav )) neyse sağlık olsun şimdiden teşk ederim yardımcı olursanız sevinirim ..
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2004 Yer: İstanbul
|
Öncelikle en sağlıklı sistem bağlantıyı ana makina üzerinden dağıtmak yerine hub üzerinden dağıtmaktır.Bildiğim kadarıyla asus un dsl modeminde usb ve hub çıkışlarının ikisi de var.Modeminden hub a bir bağlantı at.Sonra Herhangibi bir bilgisayardan 192.168.1.1 yazarsan modemin içine ulaşırsın.(asusun modemlerinde fabrika ayarlarında ip 192.168.1.1 'dir-Ancak bu adresi yazacağın bilgisayarın ağ ayarlarından ağ geçidini de 192.168.1.1 yapman gerekir.)Kullanıcı adına "admin", parolaya da "admin" yaz.Modemi orda görüntüleyebilirsin.Oradan da ağ ayarlarını yapman gerek.Modemin içindeki ayarlar ezberimde yok ama ip aralıklarını belirleyeceğin bi menü olacak oradan ip aralıklarını ver.Dns değerleri de 212.156.4.6 ve 212.156.4.7 olarak belirle default ayarlda otomatiktir.Bunun haricinde yapacağın bilgisayarlarına ağ geçidi olarak modemin adresini yani 192.168.1.1 i ver.Dns olarak da yukarıda yazdığım 212.156.4.6 ve 212.156.4.7 yi ver.Bir de vermiş olduğun ip aralıklarının sınırlarında sırasıyla tüm bilgisayarlar ip at.Bu şekilde sorunun çözülür.ve cafe programında tahmin ettiğim kadarıyla pclere sabit ipden ulaşıyordur.Gerekirse carfe programını da ona göre yapılandır...
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| 01000011 00111001 1101110 Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: 59500
|
Geçen bende Cafeye adasl kurdum Modem onixon usb modem İşlet sistemleri XP Pro İp verdim makinalara ağ geçii oalrakta nete direkt bağlanan pc nin ip sini ve ağ sihirbazındanda bu pc ağımdaki pc yardimiyla bağlanir dedim bi sürü ıvır zıvır şey yaptim olmadı En son otomatk ip verdim hepsine canavar gibi oldular. belki senin sorununu çözmez ama ben bu şekilde sorunu hallettim Ve yine Zoom X5 modemi Swicht e bağladım otomatik yapana kadar bağlanmadı ağ geçidi nekadar girersen gir illede otomatik ip alacak. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| ¿ Üyelik Tarihi: 01/2003 Yer: BURSA
| Alıntı:
__________________ Hiçbir değer tanımayan , kendi içindeki yetenekleri geliştiremez. nod32 antivirus system Kendi sitem değil :yalantarih | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2004
|
MERHABA CAFEDE ADSL LE İLE BAĞLANTI YAPMAK İSTİYORUM AMA SORUN ÇIKARIYOR. ARKADAŞLARIN VERMİŞ OLDUKLARI MESAJLARI OKUDUM. BENDEKİ BİRAZ FARKLI OLUYOR SANIRIM. 15 TANE PC VAR AKINSOFT CAFEPLUS 6,03 U KULLANIYOM. BU 15 PC NİN 11 İNİ GÖRÜYOR DİĞERLERİNİ GÖRMÜYOR. ARADA BİR HİÇ BİRİNİ GÖRMÜYOR. CAFEPLUS U SİLİP TEKRAR KURDUĞUM ZAMAN GÖRÜYOR. BE SORUNUM VAR NASIL DÜZELTEBİLİRİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TŞK.LER MAİL : ie_eker@hotmail.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |