![]() | |
| | #1 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
|
Bu yapıldı mı bilmiyorum?Serialization ile alışılmışın dışında, sıradışı ve direkt olarak işletim sisteminin dosyalama sistemini kullanan bir database sistemi yapılabilir mi, yapılmışmıydı? Sihirbaz classımız java.io.File classı. Örneğin klasik olarak üyelerin bulunacağı bilgi dosyalarını bir database kullanarak tutmak isteyelim.Tablolara yazmak gerekecek.Kullanmak için ise sql ile sorgusu ile bilgileri almak gerekecek.kayıtlar çok uzunsa bu arama işlemi uzayacaktır haliyle. birde şöyle düşünelim. File classı yaratılırken String değişkeni alıyor kurucusunda değil mi? Bununla sorgulama işlerini daha hızlı hatta karşılaştırma yapmaksızın yapma imkanı doğuruyor. Ne demek istiyorum? dosyaların saklanacağı bir root folder olsun. Ben serialization ile kullanıcı bilgilerini (username,password...)bir objede tutabilirim.ve diyelimki ir kullanıcıya ait olan dosyayı alacağım diyelim. Kod: File rootfolder=new File(...); String username=blah,blah.. String extention=".yildizdat" File member=new File(rootfolder,username+extention); Enson 10/08/2004 18:14 tarihinde yildizib tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Kendi fikrimi söylemek isterim : Bence bu sistemin dezavantajları avantajlarında çok. Böyle bi sistemde en büyük sorun yavaşlık olabilir sanırım. Mesela serileştirme işleminin çok hızlı bi işlem olduğunu sanmıyorum. Zaten I/O kendi başına bi yavaşlık sebebi. + SQL ile karşılaştırıldığında aynı karmaşıklıktaki bazı işler bu sistemde daha yorucu olacaktır. + Standarta oturtmadan sadece sana özel bi sistem olarak kalacaktır. Yine de kendin için bazı ihtiyaçlarını görebilirsin kanımca. Kolay gelsin
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
|
jdbc ile ikisinin hızını ölçmedim.Ölçmedim ama jdbc odbc köprüsüne ihtiyaç duymuyorsunuz.Ayrıca tableye yazarken text (object databeseler çıktı ama..)yazıyorsunuz.Burada ise direkt objelerle çalışıyorsunuz.Bu ise sınırsız özgürlük verir çünkü obje sadece text (String) içermeyebilir. Sizin "Bazı işlemler daha zahmetli olabilir" demekle kastınızdan sıralama yapmayı anlıyorum.Evet öyle ama database sistemleri de muhtemelen bunları kendi içinde uzun uzadıya metot ve fonksiyonlarla yapmakta.Onun yaptığını ben neden yapmayayım.yani sıralamayı bende yapabilirim.Seçmek için fazla bir şey yapmak zorunda kalmayacağım.Çünkü nerede nasıl sakladığımın formatı belli. Ayrıca eğer söyleyecekleriniz aksi yönde şeyler idiyse "sanmıyorum" 'dan daha fazla şeyler beklerdim sizden. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Matafleur Üyelik Tarihi: 02/2003
|
sadece hiz onemli degil, sistemin maintenance i nasil olacak? backup-restore vs? bu arada mysql de myisam tipindeki butun tablolar ayri birer dosyadir filesystem uzerinde.. innodb de ise tek bir dosya uzerindedir butun tabolar.. gerci eninde sonunda butun dbler cesitli dosyalarda tutulmakta zaten.. dosya erisimi genelde db erisiminden hizlidir ancak yukarida dediklerime ek olarak ayni anda ayni dosyaya pek cok erisimin oldugunu dusun, bunlari duzene sokmak, burada olusabilecek kilitlenmeleri engelleyebilmek kolay degil.. cok genis bir sistem kullanmayacaksan bahsettigin yontem daha olumlu sonuc verecektir; ancak dedigim gibi soruna ozel bir cozum olacaktir; cunku genel bir yapiya oturtarak gelistirmesi oldukca vakit alacaktir diye dusunuyorum. sevgi, saygi.. _DD_
__________________ if u wanna fuck with the eagles u've gotta learn 2 fly |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Burada bir yanlış anlama var gibi, düzelteyim Bir kere aslına bakılırsa serialization kullanarak bir nesneyi text dosyaya gömmek ve ObjectInputStream veya ObjectOutputStream ile okuma-yazma işlemi yapmak iyi bir fikir gibi görünüyor...Oldukça basit bir şekilde kompleks verileri text dosyalarda tutabilir ve kolayca okuyabilirsin. Buraya kadar tamam. Yalnız büyük bir sisteme alternatif bir sistem olabilir mi ? Hayır.. Sebeplerden bir kısmı bahsedildi. Ben kendine özel bir çözüm olarak düşünme işine sıcak bakıyorum, gerçekten ihtiyacı görebilecek bir şeyler çıkabilir. Kolay gelsin
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Bu arada java'nın default serialization mekanizması hakkında biraz araştırma yapınca performans açısından bazı eksikleri olduğunu bulabilirsin. Çoğu yerde kendi metodunu/protokolünü geliştirmen öneriliyor.
| | |
| | #8 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 07/2003
|
Bence iyi bir fikir değil. Çünkü; 1) Çok fazla diske erişim olur(Her kullanıcı için farklı bir öbek kullanılacak) 2) Disk şişer (İşletim sistemlerinin dosya yönetim sistemlerinin çoğu bir dosya için -boyutuna bakmaksızın- birkaç öbek yer ayırır) 3) Güvenlik İşletim sistemine bırakılmış olur Peki bir Veritabanı yönetim sistemlerinin amaçları nelerdir? 1) Hız = Diske erişim sayısını minumum tutmak 2) Diski verimli kullanmak 3) Güvenlik = yedekleme, yetkilendirme vs.. . . |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |