![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
Visual basic ile bir projem var.programda öğrenci bilgileri kaydediliyor.Yalnız bazı sorunlarım var. ilki:datareport1.show komutu ile rapor alıyorum ama tüm öğrencilerin raporunu veriyor.1000 öğrencinin kayıtlı olduğunu düşünün bu, bin sayfalık rapor demek.Ben belirli bir öğrencinin raporunu almak istiyorum.Böylece kullanıcı sadece istediği öğrencinin bilgileriyle oluşmuş rapor oluşturuabilmeli.bunu nasıl yapabilirim. ikinci sorunum şu: arama fonksiyonu var programda.İstenilen kişi soyismine göre bulunuyor.ama bulunduktan sonra ileri ve geri düğmeleriyle gezintiye devam edilmek istenildiğinde devam edilemiyor.son kayıtta olunduğundan hata veriyor.Örneğin 1000 öğrenci kayıtlı.55. öğrencinin soyismi akay. akay yazıp bul dediğimizde öğrenci bulunuyor.Fakat daha sonra ileri dediğimizde 56. kayıta geçilemiyor.Sizce ne yaparrsam 56. kayıta geçilebilir? yardım edeceklere teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.
|
iyide sen sorgunu yapmışşın ve sana soyismi akay olan 55 kişi getirmiş bunun 56. olmaz ancak hata vermemesi için if x=rst.EOF then exit sub end if dersin hata vermez. senin yaptığın sorgu bütün kayıtları getirip soy ismi akay olanları ilk başa yerleştir demiyor ki 56. kayıta geçsin.. bu arada datareaport dan önce bir sorgu oluşturup o sorguya göre datayı açmalısın işte ozaman datayı 1 kişiye göre açarsan 1 kayıt getiri buda senin istediğin 1 kişi için raporlama olur.. tabi sen şu an dataya bağlanmak için ne kullanıyorsun acaba...
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Ya tabiki soyismi aynı olan 55 kişi çıkacaktır.diyelim ki sonuncuya(55.) geldim.İleri tuşuna bastığımda soyismi farklı olsa da daha sonraki kayda geçmesini istiyorum. ayrıca raporu adodc ile b!ğladım.Peki istediğimiz kişinin raporunu almak için nasıl bir sorgu kullanmalıyız? |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
ozaman normal hepsini sırala yap soyadı akay olanlar listenin en üstünde sıralansın ozaman dediğin olur.. cumle = "select * form ogrenciler where ogrencinumarasi= ' & me.textbox1.text & '" 1 kayıt getirir.
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
bu yöntemi denedim.öğrenci arama fonksiyonunda where ile arama yapıyorum zaten.fakat belirli bir öğrencinin raporunu almak için bu yöntemi kullandığımda şöyle bir hata ile karşılaşıyorum:ilk raporu alıyorum.sonra başka öğrenci aratınca ve onun raporunu almak istediğimde "nesne açık olduğundan işleme izin verilmez" hatası ile karşılaşıyorum.Bu arada nickin tanıdık geliyor.Nereden?
|
| | |
| | #6 (permalink) |
|
valla nicki bilmem her yere üyeyim ama benim aktif kısmımı buraya verdim diğerlerinde fazla bulunmam sana eğer nesne açık diyor ise her sorgu yapacağın zaman mesela baglantı.close yapman lazım sen sorgunu yaptın bağlantı açılıyor ilk defa şu anda bağlanrı açık ama sen bir sorgu daha yapıyorsun açık bağlantıyı açmaya çalışıyor buna dikkat et ilerde bu bağlantı açık kapalı olayı çok sorun çıkarır mdı formda bağlantı aç herb bağlantı yapacağın zaman kapat sonra aç böyle olursa sorun çıkmaz biyerde
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |