![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
Selam arkadaslar, ADSL ile TTNET uzerinden internete baglandigimda IP adresim 81.x.y.z gibi birsey gorunuyor. Yurtdisindaki bir kisi benim makinamda firewall calismasa dahi bu IP'ye ping atamiyor. Yurt disindan benim IP'min gorulebilmesi icin gereken nedir? Yapmam gereken herhangi bir proxy ayari var mi? Kullandigim ADSL modemde router yok. Herhangi bir yerde DNS falan da tanimlamis degilim. Internet Options-Connections'a gittigimde "Automatically Detect Settings" secili goruyorum. Genel internet baglantisinda (web sayfalari goruntuleme vs.) herhangi bir sorun yok. Yardimlariniz icin tesekkurler, Serdar. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Yönetim Danışmanı Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: /tmp/loop
|
Sanirim TTNET yurtdisi cikislarina proxy uygulamasi koydu fakat bu uygulama sizin makinenize erisimi kisitlamaz.(Kisitliyorsa TTNET ölsün ).Siz kendi makinenizde ip adresinizi bulup bir sekilde ona baglanmayi deneyin.baslat>calistir>cmd ipconfig /all komutu ile ip adresinizi ogrenebilirsiniz.
__________________ ` ` |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Yönetim Danışmanı Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: /tmp/loop
|
Ek olarak asagidaki yazidan faydalanilabilir; ADSL Yurtdışı Çıkışları Proxy Üzerinden http://turk.internet.com/haber/yazig...3?yaziid=10504
__________________ ` ` |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Rapsodi cevaplarin icin tesekkurler, ipconfig ile gordugum IP numarasi, daha once de yazdigim gibi 81 ile basliyor. Bu internet'ten gorulebilen gercek bir IP numarasi mi, yoksa TTNET yurtdisi baglantilarinda bir yerlerde bunu NAT'a sokuyor mu, bilgin var mi? Tesekkurler, Serdar. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| NarutoFan Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: Selami Tersanesi
|
ben turk.internet.com'daki makalede yer alan http://www.whatismyip.com/ adresinden test yaptım ve modemde yazan ip ile http://www.whatismyip.com/ 'daki ipin aynı olduğunu gördüm.
__________________ <--- ben buyumEn içten saygılarımla |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Ilginc. www.whatismyip.com adresine gittigimde ipconfig'den gordugum ayni IP numarasini gordum. Demek ki arada herhangi bir NAT yok. Ben WindowsXP uzerinde standart gelen firewall'u disable ettigime eminim. Hatta services'e baktigimda ICF/ICS servisinin dahi kapali oldugunu goruyorum. Peki sizce hala ping atilamamasinin sebebi nedir? Benim makinamda herhangi baska bir firewall calisiyor mu, bunu tesbit etmenin bir yolu var mi? Tesekkurler, Serdar. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |