Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 04/08/2004, 21:43   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan ADSL baglantisinda ping & MSN Messenger'da ses problemi

Selam arkadaslar,

ADSL baglantisiyla MSN Messenger uzerinden ses baglantisi kurmakta sorun yasiyorum. Bircok sey denedim ama olmadi. Sizlerin fikrini de alayim istedim.

Turkiye'de ailemin 256K ADSL baglantisi var. Normal internet baglantisinda herhangi bir sorun yasamiyorlar. Modemleri Zyxel Prestige 630 ve modem uzerinde herhangi bir router mevcut degil.

Ben ise yurtdisindayim. Buradan ailemle MSN Messenger 6.2 ile ses ve goruntu baglantisi kurmaya calisiyorum.

Daha once modemle baglanirlardi. Herhangi bir sorun yasamazdik. Simdi ADSL'e gectiler, baglanti saglanamiyor. Internet'te bu sorunla ilgili bircok web sitesine baktim. Sonucta edindigim bilgi, messenger, peer-to-peer baglanti kurmaya calisiyor. Dolayisiyla NAT ve potansiyel olarak firewall'lardan etkilenebiliyor. Ben burada internete direkt bagliyim ve diger MSN messenger kullanicilariyla gorusmemde sorun yasamiyorum. Yine de makinamdaki firewall'u kapattim.

Ayni sekilde ailemin bilgisayarinda da firewall'u kapattim (ICF/ICS disable adilmis durumda). Fakat sorun hala devam ediyor..

Isin ilginc tarafi, onlar benim IP'me ping atabiliyorlar, fakat ben onlara ping atamiyorum.

Bu durumda sizce gozden kacirdigim hangi nokta var? TTNET'in uyguladigi herhangi bir ICMP filtering falan var mi? Ya da modemde yapmam gereken herhangi bir ayar?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler,
Serdar.

Enson 05/08/2004 03:39 tarihinde serdart tarafından düzenlenmiştir..
serdart hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05/08/2004, 17:46   #2 (permalink)
Yönetim Danışmanı

Rapsodi Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /tmp/loop

Aile tarafindaki PC ye ping atamayisiniz pc tarafindaki bir yazilim tarafindan gelen trafigin suzuldugunu gosteriri,peki uzaktan nasil baglaniyorsunuz?vnc felan mi yoksa XP nin kendi masaustu paylasim programi ile mi?
Eski 05/08/2004, 20:15   #3 (permalink)
Üye

Masaustu paylasimi da calismiyor.. Ben uzaktaki bilgisayara herhangi bir sekilde baglanabilmis degilim. Su ana kadar ailemin bilgisayarinda yapilanlar, hep benim soyleyip onlarin yaptiklarindan ibaret..

TTNET tarafinda herhangi bir filtreleme var mi bildiginiz? Veya ADSL baglantisinin PPPoE kullanmasi herhangi bir soruna yol acar mi?

Tesekkurler,
Serdar.
serdart hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05/08/2004, 20:27   #4 (permalink)
Üye

Rapsodi banada yardımcı olurmusun acaba?
FreeSouL hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06/08/2004, 09:39   #5 (permalink)
Yönetim Danışmanı

Rapsodi Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /tmp/loop

@serdart sanirim bir seyi eksik yapmis olabilirler,ttnetin icmp engelleme gibi bir durumu yok bildigim kadari ile ki bunu yapmak da hakki degil.Adsl baglantisini silşip tekrar olustutturabilirsen yada XP firewall ayarlarini rekrar kontrol ettirebilirsen cozulmesi lazim sorunun.
Eski 12/08/2004, 23:21   #6 (permalink)
ia
Üye

Bu problem msn messengardan kaynaklannıyor ve microsodft bir yama yayınladı bunun için bence yahoo messenger kullanın no problem
ia hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık