![]() | |
| | #1 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: M86
|
"java Serverlets"(muhtemelen yanlış yazıyorum) 'ın avantajları nedir ? destekleyen türk server var mı ? xxx scripting mi yoksa bunumu tercih edersiniz ? (dip not: ben jdk1.9'da kaldım sanırım o zaman swing yeni çıkmıştı yani şu anda yeni jdk'lar yok.)
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Merhaba, Muhtemelen söylemek istediğin jdk 1.09 dur. Çünkü en son jdk versiyonu 1.5.. Ben daha önce asp, php ile uğraşmış ve son zamanlarda jsp ve servlet'leri kavramaya çalışan birisi olarak kendi fikrimi söyleyeyim. Bence avantajları : * Java gibi güçlü bi dili kullanıyor olmak * Kodun derlenebilinmesi * Geniş topluluk, kaynak çok * MVC, 3 veya daha fazla katmanlı yapılar v.s. için önceden geliştirilmiş pattern'ler var * Doğrudan sunucu tarafından değil de container tarafından yönetilmesi (Bazı durumlarda performans için pooling yapılıyor) * İşi kolaylaştırmak için geliştirilmiş pek çok framework var * Bir adım ötede diğer web teknojilerinde olmayan EJB gibi yapılar var Dezavantajları (Bence) * Kodlaması zor Mesela PHP ye göre karşılaştırınca * IDE yönü zayıf. Eldeki IDE ler Jbuilder, Netbeans, JDeveloper v.s. hepsi java'da yazıldığı için yavaşlıkları can sıkıyor * Hızlı geliştirmeye diğer diller - mesela PHP - kadar müsait diil * Deployment aşaması diğer dillere göre daha zor Mesela php ve asp de klasöre koymak yetiyor. Servlet'lerde çoğu zaman web.xml denen bir descriptor dosya ile uğraşmak gerekiyor * Ayrı bir sunucuya (container) ihtiyaç duyuyor Diğer diller - mesela php - her sunucuyla çalışıyor, ekstra bi şey istemiyor Aklıma gelenler bunlar.. Yazımdan da farketmişsindir genelde ben rakip olarak PHP'yi görüyorum .. Eğer orta ölçekli, hızlı yapman gereken bi proje varsa php yi tercih edebilirsin benim gibi. Yok biraz daha büyük bi şey var, katmanlar birbirinden ayrılmalıdır dersen belki servlet'ler aradığın şey olabilir. (NOT: Bu söylediklerimden PHP de 3 katmanlı uygulamalar yapılamaz şeklinde bi şey anlaşılmasın lütfen) Kolay gelsin
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Bilmiyorum. Ama google'dan aratınca şu çıktı http://www.doruk.net.tr/s_hosting_web.aspx Yalnız illa Türkiye'den bi yer olması gerekir mi ? Bence yabancı hosting firmaları ile daha iyi anlaşırsın gibi geliyor bana..
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Matafleur Üyelik Tarihi: 02/2003
| http://www.jsptr.net/servlet/AnaSayf...y=haber&git=25 adresinde 1 kac tane yerli hosting firmasi var.. ancak ozelliklerini cok dikkatli incelemek lazim, sanirim iclerinde 1 tek doruk bagimsiz tomcat veriyor; o yuzden fiyati kallavi.. ancak gercek ortamda http://www.myjavaserver.com/ adresini kullanarak web uygulamalarini test edebilirsin, ucretsiz.. sevgi, saygi.. _DD_
__________________ if u wanna fuck with the eagles u've gotta learn 2 fly |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |