![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
| http://www.eyildirim.org/test/adres Bıraz gec oldu ama tablolar benı epey ugrastırdı.. Hatta onları bı baska yerden almak zorunda kaldım.. Yınede en sonunda ulke -> ıl -> ılce -> semt secımı orneklenebıldı.. Tabı ısteyen buna mahalle ve koylerıde ekleyebılır ![]() Sımdı.. Isleyısıne kısaca degınmem gerekırse, adres.js scrıptını sayfanıza cagırdıktan sonra formlarınızın altına su satırları eklemenız yeterlı, Kod: var mform = new Form('form'); // Formun adı
var adres = mform.adres('ulke','il','ilce','semt'); // Alanların adları
adres.secim = 'evet'; // Secınız olsun, olmasın
adres.getir('1','2','3','4'); // Alanlar ıcın on tanımlı degerler
![]() Adres v0.1: |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Tembel Coder Üyelik Tarihi: 03/2004
|
teşekkürler , herkeze birgün lazım olacaktır , arşivimize ekleyelim
__________________ meteryus.com // yakında yeniden |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
Üstad eline sağlık... Ustalarla çırakların farkı bir kez daha belli oldu.
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Kişilik Test Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #7 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Sınıflarla cambazlık yapmak daha kolay.. Sınıflarla dusunmekte oyle.. Kı zaten JS'de her sey bı nesne.. Dolayısıyla ben sadece "nesnenın dogasına" uygun hareket etmeye calısıyorum.. Guzellık konusuna gelınce.. Aslında benım bu konuda bı tezım var ama sıze delı sacması gelebılır.. Ama ozetle.. Ben calısan kodun aynı zamanda guzel gorunmesı gerektıgını dusunuyorum.. Not: Materyus lısans konusunu sormus ozelden.. Su kadarını soyleyım bu kodu (ve yazdıgım dıger tum kodları) dıledıgınız gıbı kullanabılırsınız.. Ama materyus haklı.. Benım bunları ıyı kotu bı lısansa baglamam lazım.. En kısa zamanda uygun bı lısans bulup bunuda halledıcem.. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| cevizin en küçük avatarı Üyelik Tarihi: 04/2004
|
kendimce hata gördüğüm birşeyden bahsetmek istiyorum... 1.Örneğin seçimde ülkeyi kullanmak istemiyoruz sadece il-ilçe-semt olsun istiyoruz çok güzel çalışıyor fakat her sorguda ülkeleri cekiyor oysaki ülke ile ilgili biz bir değer göstermek istemiyoruz..boş yere sorgu ve performans düşmesi demek bu... 2. sınıfı çok beğendim (herzamanki gibi ellerine sağlık) fakat çok fazla ön tanımlı yani sırf ülke-il-ilçe-semt dörtlüsüne göre hazırlanmış oysaki madem bu bir sınıf bu şu şekilde olmalıydı kanatimce..."zincirleme seçim sınıfı" ben bu sınıfa diyebilmeliyimki git A tablosuna bağlan ve bir select oluştur A select bir değişiklik olduğunda B tablosuna bağlan B tablosunda bir değişiklik olduğunda git C tablosuna bağlan C tablosunda bir değişiklik olduğunda diyerekten zincirlemeyi istediğimiz kadar uzatabilmeliyiz. Bukadar güzel hazırlanmış bir scriptin bukadar dar kapsamlı kullanımının olması bence bir eksiklik yarın öbür gün bu scripti bir çok alanda kullanabilmeliyiz..bugün adres yarın ürün kategorileri vs vs... Not: Eleştiri yapacağına oturda yap diyebilirsiniz..valla yapabilsem oturup yazardım...Maksat güzel birşeyi daha bir çok yerde kullanabilmek..Adam oturmuş yazmış neden daha iyisi olmasın...
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |