View Single Post
Eski 12/10/2007, 18:09   #8 (permalink)
HitcH
Üye

MOnurCe : Umarım denemişsindir. Ne yazmaya çalıştığını halen anlamadım. Yazmayı deneyip başaramazsan yine anlamayacağım. Ama umarım başarırsın da, bende eksik olanı görürüm.

civil : Evet sitede her gün için sadece bir kişinin doğum günü kutlanacak. Biraz empati yapmak gerekirse, herhangi birisi aynı sitede kendisinden başka 9 kişinin daha doğum gününün kutlandığını görse, tek kendisinin doğum gününün kutlanmasından daha az mutluluk duyar. Kısacası, anasayfada sadece 1 kişinin doğum günü kutlanacak.

Eretna : 1 - Aktif kullanıcılar derken, site üzerinden sipariş veren arkadaşların mail adresleri kaydediliyor. Fakat bu arkadaşlara sadece kendileri ile ilgili mailler gönderiliyor. Tanımadığı kişilerin doğum günü kutlaması kişinin mailine gitse bunun pek bir anlamı olacağını zannetmiyorum. Bunun yerine, bazı sitelerde "Ali Veli, Ayşe Hatun'un doğum gününü kutluyor. Siz de bu mutluluğa ortak olun" tarzı günlük tanıtımlar yapmayı düşünüyoruz. Bu da site üzerindeki bir dosyayı include etmekle olacak.

2 - İlk mesajımda yazdığım gibi, sitenin tasarım çalışması tekrar gözden geçirilecek.
3 - Zaten siparişi veren kişi eğer isterse, doğum günü kutlanacak olan kişiye sistem ilgili günde saat 00.00'da mail gönderiyor. Xx kişi, dogumgununkutluolsun.com sitesinde doğum gününüzü kutluyor.. diye. Eğer http://dogumgununkutluolsun.com/siparis/ sayfasına girip, sipariş vermeyi denerseniz görürsünüz zaten. (Formları doldurmanız gerekmez. Son adıma kadar gidebilirsiniz.) Sms olayı güzel fikir.
4 - Bu düpedüz spam olur. Tanımadığım bir kişinin, doğum günü kutlama sitesindeki doğum günü kutlama sayfası beni çok fazla ilgilendirmez şahsen. Özellikle bu bildiri mail ile geliyorsa. Ama farklı sitelerde reklam yayınlansın derseniz, elbette yayınlanacak.
5 - Evet, sadece bir kişinin doğum günü kutlanacak. Zaten siteyi özel kılan da bu bize göre. Ayrıca, sistem sizin anasayfada gördüğünüz kalp üzerinde çalışmıyor. Bu gece saat 12.00'den sonra anasayfadaki tasarım otomatik olarak kalkacak. Sanırım o zaman fikirler artabilir.

Teşekkür ederim yorum ve düşünceleriniz için.