Bu konuda yabancı forumları örnek alacak olursak eğer, bazı sorulara ne kadar basit olursa olsun cevap verilmekte olduğunu görüyoruz. Genellikle benim yaklaşımım konunun ne kadar yeni olduğu yönünde oluyor, örneğin konu çok orijinal bir şey ise, soran kişinin uslubuna bakmaksızın o konuyla ilgili araştırma yapıyorum. (Örneğin şu son asp de nasıl e-mail den veritabanına kayıt yaparız konusu benim için daha önce yapmadığım ve nasıl yapıldığıyla ilgili uğraşmak istediğim bir nokta, veya mturan ın önerdiği
js kütüphaneleri veya asp.net ajax kütüphaneleri gibi konular) Bu konular başlangıçta forum uslubuna aykırı olduğu halde kişiye yapılan küçük bir uyarı ile kurallar çerçevesine getirilebiliyor. Ve "hazır script" arayan "ödev çözümü" isteyen kişileri ayırt etmek pek de zor olmuyor.
Ender_Erdem in sıkıntısına da katılıyorum, forumda en azından bir fikir alış-verişi olmalı veya hatırlayan kişiler link vermeli, genellikle eğer konu bilinen bir konuysa (veya konunun cevabıyla ilgili bir fikrim yoksa) cevapsız bırakıyorum.
Ancak bu durumda da soruyu soran üye sadece kendini düşünmemeli, bulduğu alakalı linkleri, ve çözüme nasıl ulaştığını yazmalı. Sorumluluk sadece cevap verecek olanlarda değildir. Soru soranlar da (ki soru soran-cevap veren diye bir ayrım da yok aslında, örnek olsun diye söylüyorum) çözüme nasıl ulaştığını açıklamalıdır ki, ilerleyebilelim.