View Single Post
Eski 30/09/2007, 22:16   #4 (permalink)
prf_q
Web Programlama

prf_q Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Kocaeli

Merhaba. mySchoolog'un coderı olarak cevap vereyim. mySchoolog'da Scriptaculous adlı js kütüphanesini kullanıyoruz. Bu sadece prototype, dojo, moo.fx, jquery gibi JavaScript mucizelerinden sadece biri.üstelik bu mucizelerin hepsi 30-40 kb lık .js civarında ve hepsinin sitesinde süper kolay ve anlaşılır tutorialler var. Web 2.0 merakınız varsa, nasıl oluyor bu js efektler diyorsanız cevabı bu dosyalarda. benim önerim http://script.aculo.us zaten Prototype üzerinde çalışıyor bu.

transparan forma gelince bence onu hiç yapma. üzerinde günlerce uğraştım o transparan forumda inputları göstermenin gizlemenin bile milisaniyesini ayarlıyorsun, sonra pencere ortalama, zindex ayarları bir ton js, debugging yapman lazım. üstüne üstlük selectbox lar ie de div gizlenince hala görünüyor. otur bide ona fonksiyon yaz. sonra otur aynı anda başka pencere açıkmı diye kontrol et. arkaplandaki selectboxlar da o formun üstüne geçebiliyor onada fonksiyon yaz. arkaplandaki inputları gizlemenin milisaniyesini ayarla. [x] tuşuna basıldığında formu ve div'i gizle, asıl sayfadaki inputları milisaniyesinde göster, form açıldığına ilk input'a imleci getir, ilk input selectbox ise hata verir kontrol ettir, bunu yapabilmek için prototype dökümantasyonunu kurcala....

kısacası bunları yapmayacağını biliyorum. yazdığın mesajdan da belli oluyor. kavga etmeden tartışın bence. kısacası tek diyeceğim otur script.aculo.us dojo moo.fx simplejs jquery kurcala. bu arada bunu yapmak sitene sadece dezavantaj kazandırır. hiçbir büyük sitede olmayan bir özellik bu. çünkü browser ve java motoruna göre hata verme ihtimali yüksektir. kullanılabilirliği kısıtlar ve düşük RAM'lerde bu formun açılması çok uzun sürer ve aradaki transparan geçiş windows 95 efektlerine benzer

kolay gelsin.