View Single Post
Eski 20/09/2007, 00:54   #1 (permalink)
SkandaL
Üye

Varsayılan 3 tabolodan tek sorguda belli kriterde veri çekmek

arkadaşlar aşağıda hali hazırda kullandığım bir sorgu var. Bunu oluşturdum işimi görüyorum. Ancak buna bi ekleme yapmaya calışıyorum bir türlü başaramadım.

Şöyleki elimdeki sorgu şu

Kod:
SELECT siparisler.siparis_no,siparisler.siparis_id,siparisler.musteri,siparisler.siparis_tarihi,siparisler.teslimat_tarihi,siparisler.siparisi_alan,siparis_kalemleri.durum,siparis_kalemleri.siparis_id, siparis_kalemleri.model, modeller.model_no, modeller.model_id
FROM siparisler,siparis_kalemleri, modeller
WHERE siparis_kalemleri.durum = $_GET[durum] AND siparis_kalemleri.siparis_id = siparisler.siparis_id AND modeller.model_id = siparis_kalemleri.model
ORDER BY siparisler.siparis_no DESC
Bu sorguda istediğim sonuçlar geliyor. Ama eklemek istediğim şu.
"siparisler.musteri" alanındaki bir veriyi "musteriler" tablosundaki "musteri_id" alanında aratırsam "musteriler" tablosundaki "sirket_unvani" alanında şirketin adı metin olarak geliyor. Ben bu elimdeki sorguya şu şekilde bi ekleme yapacağım.
bu sorguda dönen veride aynı zamanda "musteriler" tablosundan alınan "sirket_unvani" veriside gözüksün ve bunu where satırına ekleyeceğim like 'A%' komutuyla oradan sadece yukarıdaki sorguda belirttiğim kriterlere uyan ve adı a ile başlayan şirketler gelsin.

Umarım yeterince açıklayıcı anlatmışımdır derdimi..
SkandaL hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla