arkadaşlar aşağıda hali hazırda kullandığım bir sorgu var. Bunu oluşturdum işimi görüyorum. Ancak buna bi ekleme yapmaya calışıyorum bir türlü başaramadım.
Şöyleki elimdeki sorgu şu
Kod:
SELECT siparisler.siparis_no,siparisler.siparis_id,siparisler.musteri,siparisler.siparis_tarihi,siparisler.teslimat_tarihi,siparisler.siparisi_alan,siparis_kalemleri.durum,siparis_kalemleri.siparis_id, siparis_kalemleri.model, modeller.model_no, modeller.model_id
FROM siparisler,siparis_kalemleri, modeller
WHERE siparis_kalemleri.durum = $_GET[durum] AND siparis_kalemleri.siparis_id = siparisler.siparis_id AND modeller.model_id = siparis_kalemleri.model
ORDER BY siparisler.siparis_no DESC
Bu sorguda istediğim sonuçlar geliyor. Ama eklemek istediğim şu.
"siparisler.musteri" alanındaki bir veriyi "musteriler" tablosundaki "musteri_id" alanında aratırsam "musteriler" tablosundaki "sirket_unvani" alanında şirketin adı metin olarak geliyor. Ben bu elimdeki sorguya şu şekilde bi ekleme yapacağım.
bu sorguda dönen veride aynı zamanda "musteriler" tablosundan alınan "sirket_unvani" veriside gözüksün ve bunu where satırına ekleyeceğim like 'A%' komutuyla oradan sadece yukarıdaki sorguda belirttiğim kriterlere uyan ve adı a ile başlayan şirketler gelsin.
Umarım yeterince açıklayıcı anlatmışımdır derdimi..