Sevgili Kurtaran olay aslında şu;
http://www.netmatematik.net/Yazar/Default.Asp?YazarID=1
adresie tıklarsan orada matematik adına yazılmış Farklı dillerle ilgili Script lar var.
Siteyi Asp dili ile yaptım.
Mesela yukarıdaki sayfadaki
2. dereceden her denklem için fonksiyonu girerek
yazısına tıklarsan kodlar karşına çıkacak.
Amacım buradaki kodların bit "Test Et" diye bir butona bağlayarak bu butona tıklandığında ziyaretçinin yukarıdaki kodların çalışır halini yeni bir sayfada görülmesi. Dolayısıyla bu kodları ASP de bir değişkene atamak ve bu değişkeni JavaScript da ekrana yazdırma.
Sıkıntı şu kodlarda ister istemez virgüller geçiyor. Bunları kaldırma ihtimali yok.
Atama işlemi
Mesaj = " " şeklinde yazıldığı için esas kodlardaki tırnaklarla bu tırnaklar karışıyor. Daha somut bir şekilde aşağıdaki kodda problem yok; Mesaj = "<B>deneme</B>" <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> function PencereAc() { msg=open("","msj","toolbar=no,directories=no,menub ar=no"); msg.document.write("<HEAD><TITLE>Hey!</TITLE></HEAD>"); msg.document.write("<%=Mesaj%>"); } </SCRIPT> <FORM> <INPUT TYPE="button" NAME="Button1" VALUE="Buraya Tıklayın" onCLick="PencereAc()"> </FORM>
Ama Mesajın içerisinde tırnak geçiyorsa hata veriyor. Aşağıdaki kodlar gibi;
Mesaj = "<b><Font Color="red">deneme</Font></B>" <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> function PencereAc() { msg=open("","msj","toolbar=no,directories=no,menub ar=no"); msg.document.write("<HEAD><TITLE>Hey!</TITLE></HEAD>"); msg.document.write("<%=Mesaj%>"); } </SCRIPT> <FORM> <INPUT TYPE="button" NAME="Button1" VALUE="Buraya Tıklayın" onCLick="PencereAc()"> </FORM> Kurtaran kardeş Asp yi iyi biliyorum ama JavaScript ten hiç anlamıyorum. YArdımcı olursan sevinirim. Gerekirse Messengerdan haberleşelim. Saygılar.