Benim kurduğum tam bunun aynısını, tek tabloda olayı çözeceğiz sanırım ama asıl kafamı yoran yer 1. listbox tan telefonlara tıkladığım zaman öyle bir sql cümlesi yazmalıyım ki otomatik olarak telefonlarla bağlantılı alt grubu listelesin, buna özel sql cümlesi yazılır...
select name from tblStok where ParentRef = 1
direk telefon çeşitlerini çeker listeden burası tamam basit bir cümle ama sadece telefonlara özel, bunu listbox.SelectedItem yada Index le öyle bir yazmam lazım ki birisini seçtiğim zaman onla bağlantılı level i parentRef i kendi seçmesi ...
Çünkü öteki türlü bütün ürünler için ayrı ayrı sql cümlesi girmem gerekecek. Telefonları sadece örnek olsun diye vermiştim. Bilgisayar parçaları , hobi/oyun ürünleri, network ürünleri, buna benzer bir sürü kategori alt kategori ve marka olacak ...
Dediğin gibi sadece telefon olsa öyle yapılırdı ama ürün yelpazesi geniş olunca hepsi için sql kodu yazmak gerekecek, işte bunun için daha kullanışlı bir veri tabanı yada daha iyi bir visual basic bilgisi gerekecek, aslında kolay olabilir bu yapmaya çalıştığım ama işte herşey tecrübeyle

yavaş yavaş ısınıyorum...
Teşekkürler Epic