Ayrica su anda Istanbul'da yeni bir DC kuruldu, yakinda reklam, tanitim organizasyonlarina baslanacak, ancak kurucu arkadaslarin bilisim sektoruyle pek ilgileri olmadigi icin pek populer olabileceklerini dusunmuyorum.
Su anda toplam maliyetin ne kadar oldugunu konusunda hesap plani cikariyorlar, 100 makinalik bir altyapi icin su anda cikmis bir hesap plani var (harcanan), bunu soylesem sanirim boyle bir projeyi hayata gecirmekten vazgecersiniz, o yuzden hevesinizi kacirmak istemem, ayrica Turkiye'de ciddi anlamda su anda bu alanda bir eksiklik oldugunu dusunuyorum.
Eger yeterli butcem olsaydi bu ise Ankara'da bi aralar para yatirmayi dusunuyorduk, sonradan ortaya cikan doneler yuzunden vazgecildi, eger boyle bir proje ciddi yapilacak olursa ve hayata gecirilebilirsede meyvesinin uzun sureler yenilebilecegini dusunuyorum, tek sorun maliyetten ibaret
Baglanti ucretleri konusuna gelince, bunu en fazla etkileyen durum, DC'in konumu ve daha once o bolgeye metro ethernet baglantisinin kullandirilip kullandirilmadigi, onun disindaki maliyet icin baglanti hizmetini veren Turk Telekom'la gorusmeniz daha saglam ve dogru bir bilgiye sahip olmanizi saglar.
Kolay Gelsin.