View Single Post
Eski 30/03/2007, 11:54   #1 (permalink)
CeaSeR
Üye

CeaSeR Adlı Üyenin Profil Grafiği

Mesaj Çekirdek (kernel) derlemek

Arkadaşlar forumda baktım ancak çıkan konuların hepsi belli bri seviyeden sonra anlatıyor.

soruma gelince
şirketimde firewall olarak kullandığım bir freeBSD var sorunsuz çalışıyor. Tabi daha önceki kurulumu bu işte yutmuş bir arkadaş ile yapmıştık.

bende tekil olarak kendi başıma (ki başka bir bilgisayar) *unix li sistemler üzerine denemeler yanılmalar yaparak bu konudaki bilgilerimi perçinlemeye çalışıyorum.

şimdi FreeBSD 6,2 versiyonunu kurmaya yeltendim bilgisayardan kaynaklanan birkaç hatayı tırmalayarak giderdim (fatal trap 18 gibi) tüm donanımı çıplak bırakarak kurdum. sırası ile ses kartı taktım sildim birdaha kurdum ardından ethernet taktım sildim bir daha kurdum (sadece ilk minimal kurulumdan bahsediyorum) ancak derin araştırmalarım neticesinde (www.google.com/bsd ve www.google.com/linux) bu kurulum işlemlerinin ardından birde çekirdek derlemem gerektiğini öğrendim .

Arkadaşlar çekirdek neden derlenir. Sorumun cevabını kısmen biliyorum. Ethernet kartım Inca ve kurulum esnasında ethernet kartımı makina tanımadı benim ethernet kartımın BSD sürücülerini yükleyerek kernel derlemem gerekiyormuş falan filan ancak sadece webmin üzerinden BSD yönettiğim için bu derleme açma konusunda karacahil denilebilecek kadar işin başındayım.
EnderUNix'i yedim yuttum ama dediğim gibi belli bir seviyeden sonra anlatıldığı için okurken "ne nasıl haydaa- bu nerden çıktı şimdi" gibi cümleler kafamın içinde döndü durdu.

Amacım bu işi öğrenmek bana bu konuda bir kıvılcım lazım ardından peşi geliyor yani neyi aramam gerektiğini bana söyleyebilecek arakadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.