View Single Post
Eski 07/05/2003, 16:36   #5 (permalink)
HunTER
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Eheh kusura bakma ya.. Ama uzun uzun anlatıp kafanızı sısırmeyım demıstım.. Sımdı durum su.. Elımde uc tablo var

ana_haber
------------
haber_id
haber_uye
haber_kategori
...

ana_yazi
------------
yazi_id
yazi_uye
yazi_kategori
...

ana_yorum
------------
yorum_id
yorum_uye
yorum_tablo
yorum_hedef

Bunun yanında bırde yazı kategorılerını tutan bır tablo ve uye tablosu var..

kat_yazi
------------
kat_id
kat_baslik
kat_icerik
kat_hedef (hedef 0 ıse bolum, 0 dan buyuk ıse kategorı)

ana_uye
----------
uye_id
uye_user
....

Yanı hersey ılıskısel.. Ornegın o bahsettıgım kategorı degerı kat_yazi tablosundan gelıyor.. Ben once hedefı 0 ve baslıgı "Ana bolum" olan bır kayıt eklıyorum kat_yazi ya boylece "Ana bolum" adında bır bolumum olmus oluyor.. Ardından bu bolume bır kategorı eklemek ıstedıgımde hedefı "1" ve baslıgı "Alt kategorı" olan bır kayıt daha eklıyerek bu ısıde halledıyorum..

Bu "Alt kategorı" nın ıdsıde ornegın "2" dıyelım.. Bunuda bu kategorı altına yazı eklerken yazının yazi_kategorı alanına yazıyorum..

Ote yandan yorum tablosu ıcın bu tıp bır alan tanımlamadım.. Yanı yorumları saklarken sadece kaydın hangı tabloya ve o tablodakı hangı kayda aıt oldugunu tutuyorum sadece..

Dıyelımkı yazi_id si "1" olan yazıya bı yorum eklemek ıstıyorum ozaman gıdıp ana_yorum tablosuna yorum_tablosu "ana_yazi" ve yorum_hedefı "1" olan bır kayıt eklıyorum..

Sımdı hersey acıksa sorun su.. Ben bu bolumlerı (hedefı 0 olan kategorılerı) lıstelerken soyle bır cıktı almak ıstıyorum..

PHP Kodu:
Bolum Adı
---------
Ana Bolum
  Kategorı Adı 
Yazı Sayısı Yorum Sayısı En Son

------------------------------------------------------------------

Alt kategorı 1           1            Ertuğrul Yıldırım
                                              2002
-05-22 16:00:00

(Yazıya gıden lınk
                                              dolayısıyla yazi_id
)
.... 
Yazı sayısını bulmak kolay.. Yorum sayısıda bulunabılıyor ama sorun en son eklenen kayıtta.. Cunku son eklenen kayıt bu kategorı altında bır yorumda olabılır bır yazıda..

Iste benım ıstedıgım seyde bu son eklenen kaydın hangı tabloda hangı tarıhte ve hangı uye tarafından yazıldıgını bılmek.. Cunku ona gore Uye adını yazı tarıhını ve yazıya gıden lınkı yazdırıcam ekrana..

Sımdı bana "pekı nıye bu kadar ugrasıyosun, ıkı sorgu ve bır karsılastırma ıle bu halledılebılır" dıyeceksınız.. Bılıyorum ama ben bunu tek bır sorgu ıle yapmak ıstıyorum..

Sımdı yeterınce acık oldumu
HunTER hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla