View Single Post
Eski 28/03/2007, 17:44   #4 (permalink)
Ansugo
Registered User

Ben bir vakit sadece ini, (daemon).exe ve client api'yi yukleyerek calisan bir program yazmistim. mySQL'i servis olarak kurmuyordum, her baslangicta arkaplanda calistiriyordum.

mySQL'e bunun yasal olup olmadigini sormustum. Yasal olmadigi konusunda iddialari vardi. Galiba buna blogda deginmistim. Evet deginmisim : mySQL ve GPL üzerine bir e-posta trafik

Benim kanaatime gore ve arkadaslarla tartismalarimizdan cikan sonuc mySQL'in sadece daemon'ini, dll'sini degisiklik yapmadan karsi sisteme kurmaniz sorun cikarmayacaktir.

Hal boyle olunca ortaya cikan 30MB'lik bir mySQL kurulumu olmayacak. Ortalama 3 MB'lik bir mySQL kurulumu ortaya çıkacak.

Ancak acikcasi sorun cikarmasi muhtemel. (Ama ben gene de programimi bildigim sekilde yaptim verdim )

Ben yerel veritabani olarak Advantage'i onerebilirim. Kurulumu oldukca hafiftir. Ben kullaniyorum ve performansindan da oldukca memnun oldugumu soyleyebilirim. Advantage'in yerel sunucusu tamamen ucretsiz. Paradox mantigina benzer bir mantikla calistigi icin sunucu filan kurmaniza gerek yok, dogrudan data dizinine baglanip istediginiz tabloyla calisabiliyorsunuz.
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla