View Single Post
Eski 06/05/2003, 17:49   #2 (permalink)
HunTER
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Ben hala bu template olayını anlamıs degılım.. Yanı tamam bı html dosya ve onun ıcınde yer tutucular var.. Ve kod yazarken bu yer tutucular kullanılarak html'e bulasmadan "ıs mantıgı" gelıstırılebılıyor..

Pekı ama..

1. Mustafa hocanın dedıgı gıbı bır tasarımcı bu templatelerı ınsaa ederken, ornegın smarty dılını ogrenmek zorunda kalmıyormu? Dahada kotusu gorsel html araclarından yoksun bırakılmıyormu..
2. Sonucta bu tamplatler dosya sıstemı uzerınde durdugu ıcın sureklı bır ac/kapa sunucuyu zorlamıyormu?
3. Basıt bır metın kutusu yazdırmak ıcın bıle 20-30k lık bır template acmak yada parse etmek yazdırmak yorumlamak performansı dusurmuyormu?

Bılmıyorum bende template kullanmak ıstıyodum ama bu yazıyı okuyp smarty de bıraz ınceledıkten sonra ne gerek var dıyorum.. Kaldıkı ben tasarım yaparken gorsel html araclarını kullanıyorum.. Ve onlar olmaksızın tasarım yapabılecegımı sanmıyorum..

Kısacası bence fonksıyonel bır tasarım ole cokta buyuk olmayan ısler ıcın en ıdealı.. Kı bana kalırsa ıyı tasarlanmıs bır yapı templateler kullanılmasa bıle gelıstırmeye musaıt, anlasılır ve guncellenebılır olabılır...

Ornek:
PHP Kodu:
<?
$sorgu 
mysql_query("select * from haber");

while(
$kayit mysql_fetch_array($sorgu))
   {

haber_goster($kayit);
   }

function 
haber_goster($kayit)
   {
?>
   <table>
     <tr><td><?echo $kayit["baslik"]?></td></tr>
     <tr><td><?echo $kayit["icerik"]?></td></tr>
     <tr><td><?echo $kayit["yazar"]?></td></tr>
   </table>
   <br>
<?

}
?>

Enson 06/05/2003 17:53 tarihinde HunTER tarafından düzenlenmiştir..
HunTER hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla