View Single Post
Eski 08/03/2007, 21:14   #1 (permalink)
xemrahk
Üye

Mutsuz enteresan apache web cam sorunu

Merhaba arkadaşlar. Bu sorunla uzun süredir uğraşmaktan açıkcası artık delirmekteyim. apache awc-550 web cam kullanıyorum. ve bu web cam şimdiye kadar 3 gün çalıştı sadece. üst üste 2 gün asla çalışmadı. web cam da ve indirdiğim güncel driverlerinde sorun olduğunu sanmıyorum. Bilgisayarımdaki usb portları snoppy marka bir oyun pad i kullanıncaya kadar sorunsuz çalışıyordu. Bu pad i bir kere oyun oynadık.. Sorunsuz çalıştı. Sonraki günlerce kullanmadım ama pc ye takılı kaldı. Kırmızı ışıkları sürekli yanıyor tabi. Bir gün ışıkları yanmadığını fark edince usb portlarının artık kullanılmaz olduğunu fark ettim. Sanırım board bozuldu dedim. Neyse sonraki zamanlarda yukarda yazdığım marka web cam aldım. Tabi beraberinde de CMD USB0673 PCI to OPEN Host Controller. XP zaten bu USB kartını otomatik tanıdı. PCI 'a taktığım da USB WEb cam i ışıkları yanıyor. Bozuk olan USB on board girişlerinde zaten yanmıyordu, tepki vermiyordu. Neyse ben o ek usb kartına taktım web cam i, Açılışta şu sorunu veriyor : (Bu bilgisayara takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığından Windows aygıtı tanıyamıyor) Altında da üç satır USB Root Hub (2 bağ. nok.) Altında "bilinmeyen aygıt", onun altında da "Kullanılmayan bağlantı noktası" Aklınıza gelecek gelmeyecek herşeyi denedim. 12 yıldır aktif PC kullanıcısı 9 yıldır internet kullanıcısıyım ve ilk kez bir foruma sorunumu yazıyorum. Neyse Sonraki günlerde Web Cam dan ümidi kesmişken.. Bir gün açılışta Apache Web Cam bulundu dedi, yazılımı istedi..Yükledim, yeniden başlattı ve çalıştı.. Gözlerime inamadım. Sandım ki artık hep çalışacak.. Ertesi gün çalışmadı yine. Bilgisayarı formatlayıp sistemi yeniden kurdum. O gün çalışmadı ertesi gün yine çalıştı. 2 gün önce 3. ve son kez çalıştı. Şimdi bu enteresan sorunun kaynağı ne olabilir arkadaşlar? Main board da ara ara kendini düzelten bir arıza mı var? Değişen voltajdan veya ısınmalardan dolayı bir sorun mudur? Yapılabilecek bir şey var mıdır? BIOS tan yapmam gereken ayarlamalar mı var? USB portları disable ettiğim halde ve takılı başka bir USB aygıtı olmadı halde aynı hatayı vermesinin nedeni ve bu bilgisayarın derdi nedir? Şİmdi hiç bir şey yapmayacağım. 2-3 gün sonra tekrar çalışacak belki. Ama belki yapabileceğim birşey vardır umudundayım. Yardımlarınızı bekliyorum..
xemrahk hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla