Label mouse over, yerleşik DB, ilk veriye dönüş
Uygun oldu mu bilmiyorum ama üç adet sorumu forum kirliliğine neden olmasın diye tek mesajda sormak istedim. Birinci sorum: Bir label ile formda link oluşturdum. Fare ile üzerine gelindiğinde renk değiştirmesi mümkün müdür bu label'in? İkincisi: Veritabanı ile tanıştım nihayet Delphi'de. Oluşturduğum veritabanından sorgular gerçekleştiriyorum. Buraya kadar güzel ama Benim Program Files\Common Shared\Borland Shared (veya benzeri, tam hatırlamıyorum) içerisinde yer alan Tablo.dbf dosyam programı başka bir bilgisayarda çalıştırmama ne şekilde etki edebilir? Yani oluşturduğum proje 700 kb. civarında ama veritabansız bir işime yaramıyor. Veritabanını programa iliştirmek için yapmam gereken işlem nedir? Son olarak: Sonraki Kayıt ve Önceki kayıt olmak üzere iki adet butonum var. İsminden ded anlaşılacağı gibi veritabanından sonraki satırı ve önceki satırı okumama yarıyorlar. Yalnız en son satırı veritabanından okuyunca Sonraki Kayıt butonu doğal olarak işlevsiz kalıyor. Son kayıttan sonra tablo başına dönüp, tekrar ilk kaydı göstermesini sağlamak mümkün müdür?
Basit bir adres/telefon defteri uygulaması üzerinde öğrenmeye çalışıyorum. Sorularımda dahi acemilik olabilir. Mazur görünüz.
Teşekkür ederim.
__________________ Bu vatanın ekmeğini yiyip, vatana ihanet edenler
Birgün ekmek yedikleri yerden kurşunu yerler! |