View Single Post
Eski 02/02/2007, 02:46   #1 (permalink)
sis651
Thy Soul is Thy Grace

sis651 Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Muratlı\Tekirdağ
Soru Linux Problemlerim

Ubuntu ve SUSE Linux'ta mp3 dosyaları nasıl çalınır?Anladığım kadarıyla bunlarda mp3 ve vidyo eklentileri standart kurulum paketlerinde bulunmuyor ve sonradan kurulması gerekiyor.İkisinde de OGG ses formatı çalarken MP3 formatlı dosyaları ancak JlGui3.0 diye bir java uygulamasıyla çalabiliyorum.O da Javanın platform bağımsız olması sayesinde, uygulamanın MP3 dosyalarını çözecek kendi Java kütüphaneleri var.Standart ses çalıcıları bunları çalmıyor.Ayrıca OGG formatı dışındaki vidyolar da çalışmıyor.MP3, AAC, MID ses formatları ve Mpeg türevi vidyolar için eklentileri nereden bulabilirim hangilerini tavsiye edersiniz?Ayrıca Ubuntu üzerinde .jar uzantılı java uygulamalarını nasıl çalıştırıyoruz?Terminale nasıl bir komut yazmam gerekli?Ayrıca Ubuntu'da Java eklentilerini Firefox'a nasıl atacağım?Eklentileri /usr/lib/mozilla/plugins klasörüne atmam gerekli fakat bu klasörün yazma yetkilerine sadece root kullanıcısı sahip ve ben bu root olarak oturum açamıyorum.Sistemi kurarken root kullanıcısı ile ilgili hiçbir ayar (şifre vb.) istemedi ve şimdi root olarak oturum açamıyorum.Peki o zaman bu eklentileri nasıl ilgili klasöre atacağım veya root olarak oturum açacağım?Ayrıca ne SUSE ne de Ubuntu 56k Conexant modemimi tanımıyor ve internete bağlanamıyor.Bunun çözümü nedir?
Şimdiden yanıtlar için teşekkürler.