Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen Bozo iste asıl meselede diski tekrar bölümleme. 36 gb olan kısmın 25 gb ı silemeyeceğim bilgilerle dolu. |
O bilgiler orada sabit kalmayacak, bunu sende biliyorsun. Ozellikle Linux gibi seyler kurmak her zaman risktir, GBlerce veriyi defalarca kaybetmis biri olarak soyluyorum.
Bence o verileri ne yapip edip, Cdlere bastirman lazim. Hicbir zaman silinemeyecek 25Gblik veri bir HD'de tutulmaz. Nasi guvenebiliyorsun buna da sasirdim acikcasi
Eger RAM'in fazla ise VMWare gibi bir program ile Windoze üzerinden de kullanilabiliyor. Ben RaIsT sayesinde denedim ve ozellikle sistemine Linux kurmak istemeyen, Ext2 partitionlarla ugrasmak istemeyen veya ... isteyenler icin gayet yararli gibi gorunuyor.
Bir de bu HD'lerde veri saklamak ile ilgili birsey diyecegim. Iki harddiskim var. Muhtelif OS'ler kurulu, muhtelif datalar var (Ben bir arsivleyici olarak calisirim cogu zaman). Gecen gun bir format hadisesinde nerede ise ikincil Harddiski formatliyordum. Tam %2 de restart attim ve isi ucuz kurtardim. Ki ben O diskteki ve o bolumdeki herseyi yedeklemistim. Ama gene de unuttugum birseyler olabilir (ki genelde cerezleri, sIk kullanilanlari falan hep unutum)
Diyeceklerim bu kadar. Ama aman verilerine dikkat et.
Kolay Gelsin...