View Single Post
Eski 14/11/2004, 00:51   #2 (permalink)
Zerzevat Adam
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

Öncelikle;

1-Kullanıcılar kaydırmayı fazla sevmezler.
2-İnsan gözükü aşağı-yukarı pozisyonda seyreder genellikle.(Okuma ve izleme.) Bu sebeple yatay çubuklar sevilmez.
3-Sayfanın arayüzü ile arkaplanı bir bütündür ve eğer kullanıcı sadece arayüzü görüp arka planı görmezse bu pek iyi değildir. (width=100% yerine width=85% gibi bir değer yani.)

Ben genelde sitelerimi photoshop'ta tasarlarım(pek grafik kullanmayacak olsam bile önce orada hazırlarım sonra kodlarım, gereken imajları kaydederim.)

Photoshopta genelde w=850, h=650 pixellik boş döküman açarım ve her iki yandan eşit ölçüde boşluk kalacak şekilde en fazla 750 pixellik çalışma alanı hazırlarım.(Rehber çizgilerle.) Fakat dediğim gibi en fazla gerekirse 750 yaparım. Genelde 700-650-600 pixellerde çalışıyorum. Kullanıcılar genelde uzun satırları okumak yerine kısa kısa alt paragraflara geçerler bu sebeple 600-650 pixel iyidir.

Bir de genel bir intiba var o da "header" grafiğin 100-150 pixeli geçmemesinin gerektiği. Ama bana kalırsa 200pixellik bir alan tipografik olarak dengelenirse sitede güzel bir tasarım yaratılabilir.

Not: Benim deneyimlerimle 760-420 pixel olan sayfanın 800-600'de çubukları çıkmıyor.
Zerzevat Adam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla