View Single Post
Eski 11/11/2004, 21:34   #3 (permalink)
realperest
Eski Cevizci

ACEMİ, sevgili dostum.

Access' i sayende öğrendim diyebilirim. Demek sırada My SQL i de senden öğrenmek varmış. :-))

Merak etme bu hemen olacak bir şey değil zaten ben planlarımı bir kaç ay sonrası için yapıyorum. Ama mutlaka bir gün başlayacağım ve başını her zaman ki gibi ağrıtacağım.
Şimdiden özür dilerim.

Fakat My SQL için çoğu programcıda artık klişeleşmiş bir şekilde "bırak yaa, oracle varken hadi onu geç Ms SQL varken onu ancak amatörler kullanır" gibi bir hava içerisindeler. Niye bunu söylüyorlar acaba ?

Birde access i tercih etmemin sebebi birazda formların üzerine koyacağım denetimlerin falan hemen tablodan bağlantıları falan hazır bir şekilde geliyor olmasının sorguları hazırlayıcı ile otomatik olarak hazırlayıvermenin pratikliği idi. My SQL de tabi bunları hep ben hazırlayacağım değil mi ? Yani visual basic te olduğu gibi

Access daha tanıdık olduğu için ben access'i tercih ederim ama Sen vb ye de hakim birisi olarak yinede access i mi kullanırdın, yoksa visual basic'i mi kullanırdın ? Access ten sonra vb yi öğrenmek pek problem olmayacağı için (vede access te olsa bağlantıları falan sıfırdan yapacağım için) acaba direkt vb ye mi geçsem ?

Access te beni en çok düşündüren de formların ekran çözünürlük ayarlarına göre otomatik olarak strech lenmemesi ???

Biraz karışık oldu ama , anlaşılmıştır heralde ne demek istediğim.

Enson 11/11/2004 23:04 tarihinde realperest tarafından düzenlenmiştir..
realperest hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla