Merhaba,
Accesste hakikaten büyük bir proje sağlam bir şekilde yapılabilir ve işletilebilir mi ?
Yaklaşık 100-150 arası tablo olan , bu tabloların 10-15 tanesine günde 500-1000 arası kayıt girilen
Yaklaşık 100-200 tane sorgu tasarlamak gereken (bütün bu sorgular yaklaşık yıllık ortalama kayıt sayısı 300.000 olan tabloları sorgulayacak)
Yaklaşık 150-200 tane değişik rapor alınabilecek
Ve en önemlisi aynı anda en az 30-40 kişinin, ileride belkide 60-70 kişinin kullanabileceği
Bir program tasarlanabilir mi ve sağlıklı bir şekilde işletilebilir mi ? Yoksa daha şimdiden Visual Basic ve SQL kitapları alıp okumaya başlıyayım mı ?
Birde mesela önce Access te tasarladım ve işletmeye başladım diyelim, fakat belki çok kullanıcı yönünden belki de performans yönünden randıman alamadım. Tabloları yaratmak, aralarındaki ilişkileri belirlemek, formları , raporları tasarlamak, sorguları geliştirmek için harcanan emeklerin boşa gitmemesi için SQL server üzerine olabilir başka bir yere olabilir tasarımları ile birlikte datalar taşınabilir mi ? Taşınırsa beni bekleyen problemler ne olabilir ? Kullanıcı arayüzü tamamen Access in formları
vb. olduğu halde datalar SQL server üzerinde olabilirmi ? Olabilmesi için daha en başında dikkat etmem gereken noktalar varmı ?
Yani 2 sene sonra bir sıkışma olursa ve verileri SQL server üzerine taşımak için çalışmaya başladığımda “Tüh bee, demek en başında şunu şöyle yapsaymışım olurmuş ama şimdi olmuyor” yerine “Oh bee iyiki forumdaki arkadaşlara sormuşumda zamanında bunu böyle yapmışım” demem için neleri önerirsiniz.
Teşekkürler.