ağdaki bilgisayarlar ana bilgisayara bağlanamıyor
Daha önceleri böyle bir sorun yaşamadım. ben ağdaki bilgisayarlara bağlanıyorum ama ağdaki bilgisayar bana bağlanamıyor. işletim sistemleri windows XP. ana bilgisayardan ağdaki bilgisayarlara internet paylaşımı yapıyorum. tüm ağ/microsoft windows ağı/ workgroup/ anabilgisayar dediğimde bana " ana bilgisayara erişilmez. bu ağa bağlanma izniniz olmayabilir. sunucunun yöneticiyle temasa geçin" yazıyor.
Hepsinin harddisk paylaşımı açık. tcp/ip kurulu. yazıcı ve dosya paylaşım kuralı yapılmış. SP1 ve diğer windows yamaları kurulu. kurulu olmadan öncede aynı sorun vardı. herhangi bir firewall kullanmıyorum. sadece windows xp'nin kendi firewall i var. onu da kaldırdım problem aynı. zaten eskiden kurulu iken de problemim yoktu. ondan zannetmiyorum. hepsinin çalışma grupları "workgroup" olarak ayarlı, alt ağ geçidi 255.255.255.0 olarak hepsinde aynı.bütün makinalar birbirlerine (ana bilgisayar dahil) ping atabiliyorlar. sadece ağdaki bilgisayarlar ANABİLGİSAYAR'dan dosya ve yazıcı paylaşımı yapamıyor, dosya kopyalayamıyorlar. Ama ANABİLGİSAYAR tüm ağdaki bilgisayarlardan dosya kopyalayabiliyor, hatta ağdaki bilgisayarların harddisk paylaşımı tam olarak açık ise tümüne dosya yazdırabiliyorum.
toparlarsak ağdaki bilgisayarların ANABİLGİSAYAR'dan dosya ve yazıcı paylaşımı yapmasını nasıl sağlarım?
|